Düzce’de bir taraftan yeni yıl coşkusu yaşanırken diğer taraftan da sağlık ekipleri görevlerini yapmaya devam etti. Yılbaşı gecesi 112 komuta merkezine yüzlerce vaka ihbarı geldi. Devlet hastanesine ise sadece 31 aralık gecesi saat 00.00’dan sonra sadece devlet hastanesine 221 vaka getirildi. Yeni yıla 112 komuta merkezinde giren sağlık ekiplerinin çağrı merkezine düşen ihbarları değerlendirmesinin ardından yılın son gününde devlet hastanesine yüzlerce vaka intikal etti. Sağlık personeli yeni yıla girilen ilk dakikalarda bile işine ara vermeden gelen ihbarları değerlendirmeye devam etti.
Sağlık çalışanları canla başla çalışırken, maalesef olumsuz bir durum yaşandı. Üç, 112 personeli alkollü bir kişi tarafından fiili ve sözlü olarak saldırıya uğradı.
Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı Doç. Dr. Melih Engin Erkan, 31 Aralık 2014 akşam saatleri itibariyle üç 112 çalışanının Üniversite hastanesine götürdükleri alkollü bir hasta tarafından fiili ve sözlü şiddete maruz kaldığını iddia etti. Erkan, emniyetin olay yerine geldiğini ve tarafların ifadesini aldığını dile getiren Erkan, sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti kınadı.
Erkan, “ Artık yeni yılda ve Yeni Türkiye’de toplumsal ve sağlıkta şiddet son bulmalıdır. Şiddet olaylarına karşı artık etkin önlemler alınmalı ve Sağlık Bakanlığı şiddet uygulayanların sağlık hizmetlerinden 6 ay boyunca ücretli yararlanması gibi caydırıcı cezaları ivedi şekilde hayata geçirmelidir. Sağlık çalışanı arkadaşlarımıza yapılan saldırıyı kınadığımızı kamuoyuna saygı ile bildiririz.”dedi.

Haber;S.KAŞKIR