Düzce 112 Komuta ve Kontrol Merkezi'nin ihbarlara ne kadar sürede müdahale ettiği son tatbikatta gözler önüne serildi. Düzce 112 Komuta ve Kontrol Merkezi Başhekim Yardımcısı İsmail Kaleli, bugün ekiplerin merkezdeki bir noktaya ne kadar sürede ulaştığını kontrol etmek amacıyla Şerefiye Mahallesi'nde kaza ihbarında bulundu.
Öncü TV ekinin de hazır bulunduğu tatbikatta ekipler, kaza ,ihbarı yapılan bölgeye 4 dakika gibi bir sürede ulaştı. Meraklı gözlerle kaza yapan aracı ve yaralıyı arayan ekipler, olayın bir tatbikat olduğunu 112 Komuta ve Kontrol Merkezi Başhekim Yardımcısı Kaleli'yi görünce anladı.
Tatbikat sonra çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Düzce 112 Komuta ve Kontrol Merkezi Başhekimi Murat Aygün, Düzce 112 Komuta ve Kontrol Merkezi'nde Düzce genelinde kullanılmak üzere 20 araç, 13 ekip, 11 istasyon, 5 yedek araç ve özel durumlarda kullanılmak üzere 5 paletli ambulans bulunduğunu belirterek, 24 saat kesintisiz sağlık hizmeti verdiklerini söyledi.
112 Komuta Merkezi'ne günde ortalama bin civarında çağrının geldiğini anımsatan Aygün, bunun 400 tanesinin gerçek çağrı, diğerlerini ise işletme maksatlı arayanlar ile yanlış arayanların oluşturduğunu kaydetti.Aygün, şu an itibariyle Muncurlu, Akçakoca ve Konuralp'te 3 yeni istasyon daha kurulduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:
''Düzce'nin nüfusuna oranla 30 bin nüfusa bir istasyon düşüyor. Diğer illere bakarsak bu gerçekten müthiş bir rakam. Diğer illerde 45 bin nüfusa bir istasyon düşerken, biz de 30 bin nüfusa bir istasyon düşüyor. Şu an için Düzce'de şehir içi vakalarda yüzde 90'nın üzerinde 10 dakikanın altında ulaşım süremiz var. Kırsal vakalarda ise hava şartlarının elverdiği sürece vakanın yerine göre 10 dakika ile 20 dakika arasında ulaşım süremiz mevcuttur.''
Kontrol Komuta Merkezi'nin en fazla karşılaştığı sorunun gereksiz yere aramalardan kaynaklandığını vurgulayan Aygün, havaların kötü olduğu günlerde vatandaşların küçük bir rahatsızlıkta bile ambulans çağırdığını, bunun da komuta merkezinde bazı aksamalara yol açtığını dile getirdi.
Aygün,''Biz dün burada gereksiz çok trafik yaşadık. Vatandaşlarımız bizi tabi ki arayacaklar. Bu bizim görevimizdir ancak gerçek bir kaza olduğu zaman bizim ekibimiz meşgul olmuş oluyor'' diyerek vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğini ifade etti.
Asılsız ihbar yapanları da 24 saat internet ortamından gözleyebildiklerini vurgulayan Aygün, gereksiz ihbar yapanların kara listeye alınarak buna göre işlem yapıldığını sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından Düzce 112 Komuta ve Kontrol Merkezi Başhekim Yardımcısı İsmail Kaleli, komuta merkezinde bulunan ambulanslarda bulunan malzemelerle ilgili gazetecilere bilgi verdi.

Haber; S. KAŞKIR