İlimizin kültür ve turizm potansiyellerinin ulusal ve uluslararası platformda tanıtımını yapmak, alternatif turizm çeşitliliği ve öne çıkan turizm aktivitelerinin daha büyük kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çekimler, 21 Aralık 2013 Cumartesi günü saat: 18:00’de TRT-1 kanalında yayınlanacak.
25 Yıldır TRT ekranlarında yayınlanan Gezelim Görelim programı, her bir bölümünde Anadolu’nun farklı bir köşesini, doğal güzellikleri, sosyal ve ekonomik yapısı, sahip olduğu ulusal değerleri, tarihi, kültürü, turizm potansiyeli, gelenek, görenek ve mutfağı ile birlikte tanıtıyor.
Nuray Yılmaz’ın hazırlayıp sunduğu programın yepyeni bölümleri için 12.kez ilimizde çekimler gerçekleştiren ekip, ilk gün, Düzce Merkez ve Konuralp bölgesinde; 2012 yılında UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Taşıyıcıları listesine, 2013 yılında da Kültür Bakanlığı Altın Zanaatkarlar listesine giren Alper Tüfekçi ile ‘‘Dünden bugüne gelen körüklerdeki bıçaklarımız’’ KOSGEB desteği alarak Düzce’ye kazandırılan Neris’in yerinde yöresel yemeklerimiz ve Konuralp pirinci, Boğaziçi beldemizde kestane toplama temalı çekimler gerçekleştirildi.

İkinci gün çekimleri; Bozulmamış doğası, yüksek organik tarım kapasitesi ve 100 yıllık dededen toruna geçen geleneksel kültür mirasları ile son yıllarda kırsal ve eko köy turizmi alanlarında dikkat çeken Dadalı Köyünde ‘‘Kış hazırlıkları’’Akçakoca’nın sembolü haline gelen balıkçı barınağı, Karadeniz bölgesinin en kapsamlı otellerinden biri olan SKY Tower Otelin tanıtımı ve Akçakoca’da gün batımı ile tamamlandı.

Üç günlük çekim programının son günü; Bal ormanları, şelaleleri, mağaraları, bereketli toprakları ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken Yığılca ilçemizde gerçekleştirildi. Düzce Bisiklet Derneği ve Düzce Dağcılık Spor Kulübü üyelerinin de katıldığı çekimlerde; Hasanlar Barajı, Balobalan Şelaleleri, Bekirler Köyü, Yılançatı Kanyonu, Gürgendüzü Köyü ve Yaylatepe’de gerçekleştirildi.

Haber: S. KAŞKIR