Haziran ayının ilk haftasında meydana gelen sel felaketinde trafiğe kapatılan Gölyaka Bağlantı yolu 1-2 ay daha bekleyecek. Tepecik mevkiinde önceki yıllarda da yine heyelanlar nedeniyle kapatılan yol, geçtiğimiz ay özellikle Düzce ilçe ve köylerini etkileyen sel felaketine çok fazla dayanamamış ve yolda göçmeler meydana gelmişti. Aradan geçen bir ayda yolda hiçbir çalışma başlamamıştı. Yolun ne zaman ulaşıma açılacağı vatandaşlar tarafından merak edilirken, bugün yetkili ağızdan açıklama geldi.


Zemin suyu çıktı


Karayolları 4. Bölge Müdürü Mustafa Karademir, Vali Ali ihsan Su’nun sorusu üzerine yolda yapılan çalışmaları aktardı. Kandemir yolda zemin suyu çıktığı ve 1-2 ay daha çalışmaların devam edeceğini bildirdi. 


Gerçekleşme oranı yüzde 45


Öte yandan 2014 yılı II. Dönem il koordinasyon toplantısı Vali Ali İhsan Su’nun başkanlığında yapıldı. Valilik toplantı sonunda yapılan koordinasyon toplantısında Vali Su, 2014 yılı II. Döneminde toplam 266 proje uygulandığını, projelerin nakdi gerçekleşme oranının yüzde 45 olduğunu ifade etti.



Vali Su konuşmasının ardından sözü kurum müdürlerine geldi. Toplantıya katılanlar, projelerin hangi aşamada olduğunu öğrenirken, çözüm bulunmasını istedikleri sorunları iletti. Uzun süren sunumlar toplantıya katılanların bazılarının uykusunu getirdiği görüldü. Toplantıda uyuyan müdürlerde kameralara yansıdı.

 

Düzce Karayollarından sıkıntılı


En çok sorunun karayolları 4. Bölge müdürüne gelmesi Düzce’nin karayollarında yaşadığı sıkıntıyı bir kez daha gözler önüne serdi.

 

 

Haber;S.Kaşkır