Düzce Tarım İl Müdürlüğü 1998 yılında Düzce’ye giren zararını yıllar itibariyle artırarak yerleşen Amerikan beyaz kelebeği ile ilgili mücadeleye başladı.
Zararlıya karşı Efteni Gölü ve çevresindeki 35 köyde Tarım İl Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı ve Köy Muhtarlıkları ile ortak olarak 5 ekiple 2. döl için ilaçlama çalışmaları yapılıyor.
Yetkililer tarafından köy içi ve tarla yollarının sağında ve solunda kalan alanlar ile araçların girebildiği bölgeler çevre ve insana zarar vermeyen ilaçlarla düzenli ve kontrollü bir şekilde ilaçlanıyor.
Mücadelenin önümüzdeki haftada devam edeceğini belirten yetkililer,  tam sonuç elde edilebilmesi için üreticilerin kendilerine ait bahçelerde larvalar henüz ağlarını terk etmeden ağ keseciklerinin budama makası ile kesilerek imha edilmelerinin mücadeleye katkı vereceğini söyledi.
Zaralıya karşı il genelinde toplu mücadele yapılması gerektiğini belirten yetkililer üreticilerin Tarım İl Müdürlüğüne gelerek reçete yazdırmak suretiyle temin edecekleri ilaçlarla bahçelerini Amerikan beyaz kelebeğinden koruyabileceklerini kaydetti.

 

Haber; S. KAŞKIR