Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün 2010 yılı içinde yapacağı çalışma takvimi belli oldu.Kurumun programına göre, Hilmi Çilingir Huzurevi ek binası 8 Ocak 2010 tarihinde ihale edilecek. İhale sonrasında bina onarılarak tahmine Nisan ayında yetiştirme yurdundaki çocuklar bu binaya geçici olarak yerleştirilecek.Sosyal Hizmetlere tahsis edilen eski kaymakam konağı, daha sonra sosyal hizmetler rehabilitasyon merkezine dönüştürülmek üzere toplum merkezi olarak açılacak.Ayrıca çalışma programı dahilinde en geç şubat sonuna kadar Düzce'de en az iki çocuk evi faaliyete geçirilecek. Konuralp Belediyesi'nin 49 yıllığına kuruma tahsis ettiği 10 bin 500 m2 lik alana ise, beş konutlu ve 13-15 yaş erkek çocukların barınabileceği sevgi evleri inşa edilecek ve bu evlere huzurevi ek binasına yerleştirilen çocuklar nakledilecek. Şu anda çocuk yuvası olarak hizmet veren binanın üstündeki arsaya özürlü rehabilitasyon merkezine ek olarak ev tipi özürlü rehabilitasyon evleri yapılacak. Yine çalışma programında verilen bilgiye göre, yetiştirme yurdunun iki ana binası dışındaki tüm binalar yıkılacak, iki ana bina yeniden mantolanacak ve bu binalar suça karışan çocukların ve kadınların kalabileceği ilk adım merkezi olarak hizmete açılacak.
Aile eğitimine önem verilecek
Sosyal hizmetler il müdürlüğü'nün 2010 yılı içinde yapacağı çalışmalar arasında, aile eğitimleri yer alıyor. Boşanma da Türkiye genelinde ilk üç il arasında olan Düzce'de aile parçalanmalarını engellemek amacıyla, sosyal hizmetler il müdürlüğü tarafından aile eğitimi, evlilik okulu eğitimi ve benzeri eğitimler yapılacak. Aile eğitimi ve destekleme üzerine çalışmalar Düzce'nin öncelikli çalışma alanı olacak.Bu alanda eğitim projeleri geliştirilerek uygulanması düşünülürken, bu tür projeler için, AB, Dünya Bankası ve benzeri oluşumlardan destek istenecek.
Kadın eğitimi öncelikli
Sosyal hizmetler İl Müdürlüğü'nün 2010 yılındaki çalışma alanlarından biri de kadın eğitimi olacak. Kadınlara uygulanan şiddet ve haksızlıklar konusu üzerinde ciddi olarak durulması gerektiğini düşünen kurum, bü türde eğitim programı hazırlayacak. Bu proje kapsamında, Çamköy mahallesinde kız çocuklarının orta öğretime gönderilmemesi nedeniyle, projenin ilk adımında bu mahalledeki kız çocuklarının okutulması sağlanacak.