Sağlık Bakanlığının internet sitesinde yayınlanan açıklamada, pandemik gribe yönelik olarak 16 Kasımdan itibaren 6 ay-5 yaş arası grup ile her yaştaki kronik hastalığı olanlara sağlık kurumlarında pandemik grip aşısı uygulaması başlatıldığı hatırlatıldı.
Açıklamada, şöyle denildi:
"Pandemi Yürütme Kurulu'nun almış olduğu tavsiye kararı doğrultusunda 24 Kasım 2009 tarihinden itibaren 24 yaş ve altındaki bütün vatandaşlarımıza talep ettikleri takdirde aşı uygulamasına başlanılmıştır.
Daha önce aşılanmaya başlanmış olan gruplar arasında olup da henüz aşılanmamış olan kişilerin de talep ettikleri takdirde aşılanmalarına devam edilecektir."
Açıklamada, aşı uygulamasının, sağlık ocakları, aile sağlığı merkezleri ve hastanelerde ücretsiz olarak yapıldığı da anımsatıldı.

DÜNYADA 7 BİN 860'IN ÜZERİNDE ÖLÜM
Domuz gribinden dolayı dünyada belirlenen toplam ölümün 7 bin 860'ın üzerinde olduğu bildirildi.
Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) rakamlarına göre en çok ölüm Amerika kıtasında oldu.
Ölümlerin bölgelere göre dağılımında Güney Amerika 2 bin 780 kişiyle başı çekiyor. Onu 2 bin 88 ile Kuzey Amerika izliyor. Diğer ölüm sayıları da bölgelere göre şöyle:
Kuzeydoğu ve Güney Asya 831, AB ve EFTA (İzlanda, Liechtenstein, Norveç, İsviçre) 690, Akdeniz ve Ortadoğu 518, Güneydoğu Asya 367, Avustralya-Pasifik 215, Orta Amerika-Karayipler 174, Afrika 108, diğer Avrupa ülkeleri ve Orta Asya 89.
AA