Sağlık Bakanlığı tarafından proje edilen ve Çay Mahallesi’nde 3 ay önce yapımına başlanılan Toplum Sağlığı ve Aile Sağlığı Merkezi’nin inşaatında artık son aşamaya gelindi. 3 ay gibi bir sürede yapılan binanın sadece ince işçiliğinin kaldığı öğrenildi.

Yapımına Haziran ayında başlanılan ve hızla yükselen binanın teslim tarihinin 17 Eylül olduğu fakat yapılan işlerde ufak tefek aksaklıklar nedeni ile binanın tesliminin bu tarihten bir ay sonra yapılacağı öğrenildi. Kaba inşaatı tamamen biten ve ince işçiliğinin devam ettiği sağlık merkezinde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Düzce’de sağlık alanında yapılan yatırımlar hızla devam ediyor. Fidanlık arazisine yapılan 300 yataklı devlet hastanesinin yapımı tüm hızı ile devam ederken Çay Mahallesi’ne yapılan Aile Toplum Sağlığı Merkezi’nin de inşaatında son aşamaya gelindi.

İhale bedelinin bir milyon 450 bin TL olduğu binanın İç tefrişatının yapımının bittiği ve kaba inşaatının da tamamlandığını ifade eden yetkililer teslimin 17 Eylül tarihinde yapılacağını fakat küçük aksaklıklar nedeni ile teslimatın bir ay kadar sarkacağını ifade ettiler.

Eski Otogarın hemen arkasında bulunan binanın bu denli hızlı yükselmesi ise görenleri hayrete düşürüyor. Binanın hizmete girmesinin ardından Düzce’nin sağlık alanında daha da ilerlemesi bekleniyor.

Haber; R. BAL