Atıl binaları mesken tutan, aldıkları maddenin etkisiyle kimi zaman vatandaşlara saldıran, binalarda yangın çıkaran ve halka huzursuzluk veren madde bağımlısı gençler Düzce'de artık giderek büyüyen bir sorun haline dönüştü. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere madde ve alkol bağımlısı gençlerin topluma kazandırılmasına yönelik çeşitli projeler hayata geçirilse de bu projelerin kalıcı çözümü sağlamadığı istenmeyen olayların yaşanmaya devam etmesinden ortaya çıkıyor. Hem kendilerine hem de çevrelerine zarar veren madde bağımlısı gençlerin hayata kazandırılması için yerel boyutta yetersiz kalan hamlelerin büyüğü Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan geliyor. Bakanlık dezavantajlı gençler için hazırlanan projelere 16 milyon liralık kaynak ayırdı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Kılıç, ülke açısından sosyal anlamda çözülmesi gereken bir sorun olan bağımlı gençler için tamamen sokağa ineceklerini açıkladı.

Gençler için 16 milyon liralık kaynak


Alkol ve madde bağımlısı gençler için yapılan çalışmalara değinen Bakan Kılıç, şunları kaydetti:
“İnanılmaz bir çalışma yapıyoruz. Tamamen sokağa iniyoruz. Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğümüz 2013 yılı ikinci proje destek döneminde sadece dezavantajlı gruplara yönelik projeleri destekleyecek. 2013 yılının son 3 ayı içinde 16 milyon liralık proje desteği vereceğiz. Dezavantajlı grupları açmak gerekirse; engelliler, sanayide, tarım kesiminde çalışanlar, işsiz gençler, madde bağımlısı, alkol bağımlısı gençler. Tamamen oraya ineceğiz. Bu gençlerimizi hayata kazandırmak için çalışacağız. Dolayısıyla ben gelecekteki hayatımın tanımını da bu şekilde vermiş oluyorum.”

Öte yandan şimdi Düzce'nin bu sorundan kurtulması ve gençlerin yeniden sağlıklı bireyler olarak hayata atılmaları için bakanlığı proje yağmuruna tutulması bekleniyor. İlgili kesimlerin gerekli çalışmaları yaparak hazırlayacakları projelere verilecek destekle Düzce'deki bağımlı gençlerin sayısının azalması umut ediliyor.

 

Haber; C.ÜSTÜNER