Düzce İl Sağlık Müdürlüğü, 2014 yılında aldığı 10 ambulans ve 1 Ulusal Medikal Kurtarma aracı ile filosunu genişletti. Ambulans sayısını 33’e çıkaran Sağlık İl Müdürlüğü bugün Anıtpark’ta yan yana sıralanan ambulansları düzenlenen törenle hizmete soktu…

 

 

 

Törene gerek protokolün gerek siyasilerin ilgisi de yoğun oldu. Vali Ali İhsan Su, kurum müdürlerinin yanı sıra, 3 milletvekili ve siyasilerde katılım gösterdi. Törende konuşan Vali Ali İhsan Su, sağlık hizmetlerinin insan hayatında en önemli hizmetlerin başında geldiğini ifade ederken, 300 yataklı devlet hastanesi de başta olmak üzere diğer sağlık yatırımlarının da hizmete sokulacağını bildirdi.

 

 

Milletvekillerinden Fevai Arslan, hayırlı olsun dileklerini iletirken; Sağlık İl Müdürü Necati Şimşek, hem sağlık yatırımlarını hakkında bilgi verdi hem de önemli uyarılarda bulundu.

 

 

VAKALARA ULAŞMA ORANI YÜZDE 95


Acil sağlık hizmetlerinde, kentsel ve kırsal bölgelerdeki acil vakalara, zamanında ulaşma oranlarının yüzde 95 olduğuna dikkat çeken Şimşek, “İlimizde 112 acil çağrı sistemine yapılan 2013 yılı çağrı sayımız 356 bin 347, 2014 yılı ilk iki ayında ise 60 bin 291 çağrıya karşılık 2013 yılında 21 bin 544 kişiye ambulans vaka çıkışı yapılmış, 2014 yılı ilk 2 ayında ise 3 bin 700 kişiye vaka çıkışı yapılmıştır. Maalesef bu rakamlar bizlere 112 çağrı numarasının gereksiz kullanımının yüksek oranlarda olduğunu göstermektedir. Bu yüzden hayati önem taşıyan 112 çağrı numarasını kullanırken halkımızın daha duyarlı olmalarını temenni ediyorum, bu arada lüzumsuz kullananlara da yaptırım uygulanacağının bilinmesini faydalı görüyorum.” dedi.

 


 

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile araçlar hizmete sokulurken, tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 

 

Bugün, hizmete giren, tam donanımlı 10 adet 112 acil yardım ambulansı ve 1 adet Ulusal Medikal Kurtarma Aracı (UMKE) ile birlikte Düzce’de ambulans sayısı 33’e ve 2 adet UMKE aracıyla toplam 35’e ulaştı.

 

Haber;S.Kaşkır