Tarım İl Müdürlüğü'nün girişimleri sonucu Çamköy Mahallesi'nde 35 dönümlük alanda organik çilek bahçesi oluşturuluyor. Vali Bülent Kılıç, Vali Yardımcısı Ramazan Şahin ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı'nın destekleri sonucu İl Genel Meclisi'nden karar alınıp Tarım İl Müdürlüğü'ne tahsis edilen 35 dönümlük alanda organik çilek üretimine başlandı.

Çilek fideleri Adana'dan geldi

Adana'dan getirilen 175 bin adet çilek fidesi Çamköy Mahallesi sakinleriyle birlikte dikilmeye başlandı. Her aileye bin metrekare ayrılarak yapılan dikimde 30 aile görev alıyor. Düzce Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal projenin 135 bin TL'ye mal olduğunu ve her ailenin 3,5 ton organik çilek üreteceğini bunun da 8 bin TL'lik bir gelirinin olacağını söyledi.

Çamköy halkı aralıksız çalıştı

Ünal, arazinin daha önce İl Özel İdaresi'ne ait olduğunu ve arazinin kendilerine tahsis edildiğini söyleyerek. 2,5 aydır arazinin temizlenmesi, çilek dikilecek yerlerin düzenlenmesiyle uğraşıldığını ve Çamköy halkının aralıksız çalıştığını belirttti. Ünal, damla sulama sistemi kullandıklarını, bu sayede suyu da tasarruflu harcadıklarını da sözlerine ekledi.