Çevre Orman İl Müdürlüğü’nün çalışmalarını yerinde incelemek ve gelecek yılın yatırımını şimdiden belirlemek için Düzce’ye gelen Çevre Orman Bakanlığı Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürü Hanifi Avcı, Gümüşpınar’da bulunan Pınar Fidanlığında incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından mikrofonlarımıza özel açıklamalarda bulunan Avcı, Türkiye genelinde bir seferberlik başlattıklarını ve Türkiye’de ağaç dikilmedik yerin kalmayacağını vurguladı. Avcı, gelecek yılın planlamasını yapmak için buraya geldiklerini ve çalışmaları yerinde incelemek için fidanlıkta olduklarını vurguladı.

Avcı: “Türkiye genelinde bir seferberlik başlattık. Düzce buna çok uygun bir yapıya sahip. Ormanlarıyla ve yeşiliyle tam istediğimiz gibi bir il. Bu yüzden buraya geldik ve hem çalışmaları yerinde incelemek istedik hem de gelecek yılın planlamasını yapmak için buradayız.” dedi. 
Türkiye’de erozyona karşı alınması gereken önlemlerden de bahseden Avcı, Çölleşmenin önüne geçmek için iki temel unsur olduğunu belirtti. Birinci unsurun sera gazı salınımının azaltılması olduğuna dikkat çeken Avcı, ikinci unsur olarak da sera gazı yutak alanlarının artırılması gerektiğinin vurgusunu yaptı.

“Birinci unsur Endüstri ile alakalı. O bizim biraz daha dışımızda gelişen bir durum. İkinci unsur ise ormanlarla alakalı bir durum. Erozyonu ve çölleşmeyi önlemede ormanların büyük yeri var. Bu bağlamda biz Düzce’de olduğu gibi Türkiye genelinde de orman seferberliği başlattık. Bizim hedefimiz 5 yılda 2 milyar fidan dikmekti ama biz bunu 3 yıl gibi bir sürede aştık. 3 yılda 2 milyon 300 hektar alanda 2,5 milyar fidan diktik. Türkiye’nin yeşillenmesine ihtiyaç var. Biz de yer diye bir şey yok. Nerede ağaç yoksa biz oraya ağaç dikiyoruz.” 

Haber; R. BAL