Düzce Valiliği tarafından organize edilen geziye Düzce Valisi Bülent Kılınç, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Turizm ve Kültür Müdürü Özcan Budak, Çevre ve Orman Müdürü Oğuz Beyazıt, Fotoğrafçılar ve TRT Ekibi katıldı. Saat 10.30. da Aydınpınar köyünde bir araya gelen gurup buradan Şelalelere hareket etti. Ormanlık alan içerisinden ulaşılan şelalelerin birincisine ulaşımın zorluk derecesi azken, ikinci ve uzun olan Şelaleye ulaşım ise bir hayli zor Geçti.
Görünüş itibariyle 100 metre uzunluğunda bulunan şelalenin Orman içinden ulaşımı önce araçların belirli bir bölgede bırakılmasından sonra ilk etap iniş ile başladı. Dere yatağına ulaşıldığında şelaleye gidebilmek için karşı tarafa geçilmesi gerekiyordu. Vali Bülent Kılınç ve Belediye Başkanı İsmail Bayram Dere yatağını atlayarak geçerken, Turizm Müdürü Özcan Budak bir vatandaşın sırtında geçti.
5 yüz metrelik tırmanmanın ardından şelaleye ulaşan foto severler şelalenin muhteşem görüntüsünü fotoğraf karelerine taşıdılar. Geziye katılanların tamamının boynunda fotoğraf makinesinin olması Düzce’de Doğa ve manzara fotoğrafçılığının sevildiğini ön plana çıkarırken, Düzce Valisi Bülent Kılınç Şelale manzarası eşliğinde yaptığı açıklamada, Düzce’nin doğal güzelliklerinin tanıtılabilmesi için bu tür etkinliklerin süreceğini belirtti. Vali Kılınç, “ Bu tür doğa güzelliği olan birçok yerimiz var. Buraları tanıtmak için elimizden geldiğince gayret gösteriyoruz. Tabi buralara ulaşmakta yaşanan bazı güçlüklerimiz var. Ulaşım sorunun halledebilmek amacıyla Bir an önce yol sorununu çözmek için Çalışmalarımız başlamış durumda.”dedi.
Bir vadi içinde 3 mükemmel Şelaleyi bünyesinde barındıran Aydınpınar köyünden Şelaleye ilk iniş esnasında köye bağlı bir mahallenin çöp döktüğü gözden kaçmadı. Doğayı kirletmenin yanı sıra yolun hemen yanında bulunan çirkin görüntünün yok edilmesi için Köy Muhtarının uyarıldığını belirten Turizm ve Kültür Müdürü Özcan Budak, gerekli uyarıların yapıldığını ve Muhtarlık vasıtasıyla çöplerin temizleneceği söyledi.