Beçiyörükler Köyü'nde son günlerde yaşanan büyük baş hayvan hastalıkları nedeniyle hayvanlar telef oluyor. Yaşanan olaylar hakkında araştırma yapmak için İl Tarım Müdürlüğü'de harekete geçerken köy de bu hastalık yüzünden 7 büyük baş hayvan telef oldu.

Hayvanları telef olan çiftçi İlyas Alçınoğlu, yanıkara hastalığına yakalanarak ölen 3 hayvanın ardından Düzce Tarım İl Müdürünü arayarak kalan diğer hayvanlarının kurtarılması için çağrıda bulundu. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri İlyas Alçınoğlu'nun geriye kalan hayvanlarını yanıkara hastalığından korumak için aşı yaparken hayvanlarını yanıkara hastalığından kaybeden çiftçi İlyas Alçınoğlu köylerinde yanıkara hastalığından ölen hayvan sayısının çok olduğunu ifade etti. Alçınoğlu.Köylerinde hayvan ölümleri nedeniyle 12 bin YTL'lik bir zarar olduğunu da belirtti.

Hayvan Sağlık Şube Müdürü Veteriner Hekim Orhan Özer ise 20-30 kadar köyde bu tür hastalıkların çıktığını söyledi. Özer, “Gerekli aşıları yaptık, bir yıl boyunca etkili olacak olan bu aşı hayvanları koruyacak. Yanıkara hastalığı insanlara bulaşmaz sadece hastalıklı hayvanın eti yenildiğinde zehirlenmelere yol açar. Bizde bize gelen şikayetler ve taleplere cevap verebilmek için gerekli yerlere ekip yolluyoruz. Vatandaşlarımız biraz ihmalkar davranıp bizleri daha erken aramadılar.” şeklinde konuştu.

Özer, sonbahar mevsimi ile birlikte Bakanlık tarafından gelen uyarı neticesinde Düzce'de %85 gibi bir oranda hayvanlara şap aşısı yapılması gerektiğini, vatandaşların ve muhtarların duyarlılık göstererek aşı için gelen ekiplere yardımcı olmalarını da sözlerine ekledi.