Genellikle kuvvetli yağış sonrası rögarlardan taşan kanalizasyon sularının evleri bastığı Düzce’de, artık yağmursuz havalarda manzara değişmiyor.  Çözüm getirilmeyen altyapı sorunları yüzünden Karaca Mahallesi Şantiye Sokak sakinlerinin iddiasına göre 7 yıldır mağdurlar… Rögardan taşan sular yüzünden bahçelerin kanalizasyon suları ile dolduğu sokakta ev sahipleri hastalanmaktan korkuyor. Daha öncede haberlere konu olan ve sokağı saran lağım konusundan artık bıkan sokak sakinleri, çaresizce “daha ne yapmamız lazım?” sorusunu soruyor…

BELEDİYE İŞİNİ YAPMIYOR!

Sokak sakinlerinden Hüseyin Durmuş, belediyenin işini yapmadığını dile getirerek ilgisizliğe sitem etti.

Durmuş, “7 yıldır aynı sorunu yaşıyoruz. Daha önce evlerin içine de giriyordu. Kapımızın duvarlarımızın boyaları döküldü. Bu pisliği hala çekiyoruz. Bakın yağmur yok. Ana rögar tıkandığı için yine taşıyor. Ne yapmamız lazım. En son bu pisliği alıp belediye önüne mi dökmemiz gerekiyor? Biraz da onlar kokusunu çeksinler de belki bizi daha iyi anlarlar… Üst katta annem kanser hastası aşağıya indiremiyoruz. Tuvaletler taşıyor. Belediye işini yapmıyor. Gidiyor, reklam tabelaları, saatler, çiçeklerle uğraşıyor. Alt yapı yapsana… Oy istedi verdik, hizmet sıfır. Dün öğlen aradık hala gelecekler…”diye konuştu.

KÖKLÜ BİR ÇÖZÜM İSTİYORUZ!

Bir diğer sokak sakini Ali Durmuş ise kalıcı çözüm istediklerini dile getirdi.

Ali Durmuş, “7 yıldır Karaca Mahallesi’nin alt yapısı yok.  Ben bunu defalarca dile getirdim, belediyeye müracaat ettim. Geliyor kanalizasyon makinası açıyor. Tekrar yağmur yağdığında tekrar tıkanıyor. Bir belediye yetkilisi gelsin görsün. Alt yapı yok. Bu ne zamana kadar sürecek. Köklü bir çözüm istiyoruz. Ben Şemsettin beyle görüştüm bana altyapı sözü verdi. 4 ay geçti, bir dört ay daha geçti hala yapılacak. Biz de hizmet istiyoruz. Daha ne kadar çekeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Mevlut Şahin ise yağmur yasada yağmasa da taşıyor. Şuan yağmur yok, tıkandığı için taşma yapıyor. Gerekeni belediye yapsın.”diye konuştu.

Belediyeye defalarca şikayette bulunan Şantiye Sokak sakinleri yetkilileri göreve davet etti.

Haber;S.KAŞKIR