Özel Hayri Sivrikaya Hastanesi son günlerde yeşil alan muayenesi konusu ile ilgili bası toplantısı düzenledi.Öncelikle Hastane ile ilgili olarak mini bilgilerde veren İletişim Pazarlama ve Anlaşmalı Kurum Müdürü İrfan Doğan hastanenin 15 kasım 2006 tarihinde hizmete girdiğini ve SGK ile anlaşmalı olduklarını belirtti. 

Doğan, “15 Kasım 2006 tarihinde faaliyete başlayan hastanemiz SGK ile sözleşemesini 26.04.2007 tarihinde yapmış bu tarihten itibaren SGK hastalarına hizmet vermeye başlamıştır.16 Şubat 2012 tarihi itibariyle SGK ile sözleşme yenilenmiştir. Bunun yanı sıra hastanemizin 18 özel sigorta ile anlaşması bulunmakta olup hizmet verdiği portföyü genişletmeye devam ederek bölgede referans hastane olma yönünde ilerlemektedir. Halen 22 uzman 4 pratisyen hekim ile donanımlı 4 ameliyathane acil servis, yoğun bakım ünitesi ve yakında devreye girecek olan yenidoğan yoğun bakım ünitesi ile hizmet vermeye devam etmektedir. Acil hal tanımı şudur: ani gelişen hastalık, kaza, yaralanma ve benzeri durumlarda olayın meydana gelmesini takip eden ilk 24 saat içinde tıbbi müdahale gerektiren haller ile ivedilikle tıbbi müdahale yapılmadığında veya başka bir sağlık kuruluşuna nakli halinde hayatın ve/veya sağlık bütünlüğünün kaybedilme riskinin doğacağı kabul edilen durumlardır. Bu tanıma uymayan hasta yeşil alan muayenesine tabidirki eczanelerde katılım payı çıkmaktadır.” dedi.

İlave ücret konusu ile ilgili olarak vatandaşlarda yanlış algı oluştuğunun altını çizen Doğan, 22 TL’lik bir fiyat alındığını dile getirerek şöyle konuştu:

“Bu konu halkımız tarfından 90 TL ilave ücret ödeme olarak algılanmakta olup bu durum yanlış anlaşılmaktadır. Kurum hastaneyee karşıldığı sağlık hizmeti bedelinin yüzde 90 kadarını ilave ücret olarak alma hakkını vermiştir. Hastane önceden sosyal güvenlik kurumuna bildirmek ve altı ay süreyle değiştirmemek kaydıyla bu oranı geçmeyecek şekilde ilave ücret alabilir. Örnekle açıklayacak olursak 24 TL ortopedi muayenesinden alınacak ilave ücret maksimum 24 TL'nin yüzde 90 olan 22 TL'dir. Dolayısıyla halkımızın muayeneye 90 TL ödeyeceğini düşünmesi yanlış anlaşılan bir konudur ayrıca hastanemizde ilave ücret alınamayacak hizmetler konusunda son derece hassas davranılmaktadır. Başladığı ilk günden itibarem mevzuatın çizdiği çerçevede hareket eden hastanemiz bundan sonra da bu konuda örnek olmaya devam edecektir.”