Hemşire yetersizliği nedeniyle 14 Temmuz tarihinde kapatılan Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, kamuoyunun büyük tepkisinin ardından, Düzce Valisi Bülent Kılınç'ın girişimleri sonucu açılıyor.

Sağlık İl Müdürlüğü, acil hizmetlerinin sağlıklı yürütülebilmesi için 5 hemşireyi Araştırma Hastanesi'nde görevlendirdi. Hemşirelerin her vardiyada görev yapabilmesi için gereken düzenlemeler de yapılıyor. Bu 5 hemşirenin geçici görev süresi dolduğunda yerine başka bir grup görevlendirilerek, hastanenin hemşire açığı 4 B kapsamında kapatılana kadar hizmetlerin yürütülmesi için gereken destek sağlanacak.

Acil Servisin tam olarak ne zaman açılacağı kesinlik kazanmazken, önümüzdeki günlerde konu ile ilgili bir açıklama yapılması bekleniyor.

Bilindiği gibi Başhekim Bünyamin Dikici'nin yaptığı bir açıklama ile yaz aylarında izne ayrılan hemşirelerin oluşturduğu boşluk nedeniyle acil hizmetlerinin sağlıklı verilmesinin mümkün olamayacağı açıklanmış, 14 temmuz tarihinde de acil servis kapatılmıştı. Acil Servisin kapatılması kamuoyunda yoğun bir tepkiye neden olmuştu.