Bugünlerde gripten mustarip olmayan yok. Türkiye genelinde başlayan yoğun grip salgını vatandaşları etkisi altına aldı. İncelenen 2 bin 905 vakadan bin 261’inde virüs tespit edildi, bunlardan da 463’üne domuz gribi teşhisi kondu. Düzce genelinde de grip salgını sonunda yüksek ateş şikayeti olan vatandaşlar soluğu hastanelerin acil servislerinde alıyor. Eskiden evde yatarak atlatılan grip vakaları, acile taşınmaya başlayınca ise Acil Servisler adeta dolup taşıyor.

Hastanelerden alına bilgilere göre Acil Servis’e başvuran hasta sayılarında bu aylarda artış yaşanıyor. Başvuruların büyük çoğunluğunu ise grip vakaları oluşturuyor. Özellikle hafta sonu ve gece saatlerinde acillerde büyük yoğunluk oluşuyor.

Ülke genelinde domuz gribinden ölen vatandaşların olduğu söylentisi acillerin dolup taşmasına etkili olduğu düşünülüyor. Bolu ve Sakarya gibi komşu illerde domuz gribi vakaları görülürken, Düzce’de H1N1 virüsü teşhisi konmuş bir hasta şimdiye kadar çıkmadı. Acil servisteki müdahalenin ardından domuz gribi şüphesi taşıyan hastalardan kan örnekleri alınıyor. Yapılan incelemelerde Düzce’de hiçbir hastada virüse rastlanmadığı açıklandı.

Haber;S.KAŞKIR