Sağlık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kriz Yönetimi ve Psikolojik İlkyardım Eğitimi konulu proje Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu tarafından 2014 yılı Teknik Destek kapsamında kabul edilmişti. Bu kapsamda 12 / 13 / 14 Ağustos tarihleri boyunca devam edecek olan eğitimler Düzce Valiliği Konferans salonunda başladı.

 



3 gün sürecek eğitimlerde diğer kurumlarla işbirliği içinde sağlık hizmetinde ve afetlere hazırlık çalışmalarında bütüncül bir afet yönetim sistemi anlayışıyla eylem, plan ve stratejilerin neler olması gerektiği konusunda sağlık çalışanları bilinçlendirilecek.


Bu proje kapsamında Uzman Dr. Candaş Kılıç, ve Uzman Klinik Psikolog Şeyma Çavuşoğlu, 112, UMKE ve AFAD personellerine yönelik travmatik olay ve travma sonrası sistem bozuklukları hakkında bilgi verecek.

 

 


eğitimlerle, yaşanabilecek afetler öncesinde ve kriz durumlarında personelin hazırlıklı, nitelikli ve tedbirli olabilmeleri hedeflenirken, mevcut kriz durumları ile nasıl baş edecekleri noktasında yol gösterici ve temel bilgilere sahip olmaları ve güçlendirilmeleri sağlanacak.