Anayasa Mahkemesi, Sendikasının aldığı eylem kararına uyarak göreve gelmeyen üyeye verilen cezayı hukuka aykırı bularak mahkemenin aldığı kararın kaldırılmasına karar verdi. Anayasa Mahkemesi’nin verdiği bu karar sendikaları da harekete geçirdi.
Nöbet kararına tepki gösteren ve daha öncede eylem kararı alan sendikalardan biri olan Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen aile hekimlerine çağrı yaptı. Sendikanın Düzce Temsilcisi Melih Engin Erkan, öncelikle aile hekimlerinin iş yüküne dikkat çekti.
Erkan, “Aile hekimliği müessesi koruyucu ve önleyici sağlık politikalarını ilk plana alması gereken bir müesses. Zaten hali hazırda aile hekimlerinin üzerinde adli vakalar sağlık raporları gibi ciddi bir iş yükü var.  Bir de bunun üzerine nöbet geldiği zaman aile hekimliği çalışanlarının motivasyonunu bozuyor. Bu tür angarya işlerin kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle nöbet olayına karşıyız.  Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına nöbet tutturuluyor.  Bizde genel merkez olarak her hafta içi işe gitmeme eylem kararı alıyoruz.  Bu kararı mesaj ve sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla sayfamızdan paylaşarak üyemiz olan çalışanlar katılabilir.” dedi.
Erkan, Anayasa Mahkemesinin verdiği kararın ellerini güçlendirdiğini dile getirdi.
 “Eyleme katıldığımızda bize soruşturma açılır mı gibi tedirginlikler var. Bu noktada anayasa mahkemesinin verdiği bir karar var.  Burada sendika genel merkezinin aldığı karar doğrultulusunda işe gitmeyene uyarı cezası veriliyor. Anayasa mahkemesi de sendikal faaliyetten işe gitmeyen bir memura disiplin cezası verilemeyeceğini yönünde kararı var.  Buda bizim elimizi güçlendiriyor. Aile hekimliği çalışanları daha yürekli olabilirler.  Bununla ilgili maktu dilekçelerde hazırladık. Bir soruşturma açıldığı takdirde yazılacak dilekçeler elimizde var. Hukuken de arkalarındayız.” 

Haber:S.KAŞKIR