5 yıl önce Düzce'de aile hekimliği uygulamasına geçilmiş ve olumlu sonuçların alınması ile birlikte yurdun dört bir yanında bu uygulama başlatılmıştı. Son olarak geçtiğimiz günlerde İstanbul'da başlatılan Aile hekimliği uygulaması Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından olumlu bir şekilde karşılanırken, vatandaşların da yüzü gülüyor. 5 yıl önce Aile hekimliğinin başladığı Düzce'de ise vatandaşlar aile hekimlerinden memnun olduklarını dile getirirken bazı vatandaşlar ise Aile Hekimlerinin kendi kafasına buyruk işler yapmasından şikayetçi olduklarını dile getirdi. Işte vatandaşların cevapları;

Yakup Narin "Aile Hekimimden memnunum. Nedenini sorarsanız, önceden hastanelerde kuyruklar ile doktorumuzun yanına gitmeye çalışırdık. Şimdi ise böyle bir şey kalmadı. Ben ufak bir hastalığımda Aile hekimimin yanına gidiyorum. Orada doktorum ile bir araya geliyorum. O bana hemen destek oluyor"

Gayri Yılmaz "Doktorumdan çok mutluyum. Önceden hastanede büyük sıkıntılar yaşıyordum. Ama şimdi böyle bir sıkımtım kalmadı. Büyük hastalıklarımda hastanelere gidiyorum tabikii. Ama nezle gibi küçük bir hastalık olduğu zaman Aile Hekimimin yanına gidiyorum ve orada hemen ilaç yazdırabiliyorum"

Mehmet Özgen "Bu uygulama ilimize 5 yıl önce geldi. 5 yıldır hastalıklarımızda herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Sıkıntılarımızı hemen halledebilen doktorlarımız olduğundan dolayı çok mutluyum. Bu uygulamayı Düzce'de başlatan tüm yetkililere teşekkür ediyorum"

Yaşar Demir "Aile hekimliği uygulaması bence çok güzel bir şey değil. Ben bu zamana kadar 4 tane aile hekimi değiştirdim. Ama hiç birinden istediğim elverişi alamadım. Böyle bir uygulamanın başladığı zamandan bugüne kadar aile hekimlerim hep kafasına buyruk işler yapıyor. Sabah saatlerinde hastalarına bakması gereken doktor saat 11'de işine gidiyor. Böyle olmamalıydı. Önceden hastanelerde sıkıntı yaşamadan hemen işlerimi hallediyorduk"

Haber; R. BAL