Düzce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından domuz gribi tedbir ve aşılama çalışmaları hakkında yazılı basın açıklamasında bulunuldu. Yapılan açıklamada halk arasında domuz gribi diye bilinin pandemik grip kolay bulaşan bir hastalık olup bütün dünyada ve ülkemizde hızla yayılmaktadır.
Hastalık özellikle risk gruplarında ağır seyrederek ölümlere yol açmaktadır.
Hastalıktan kurtulmanın en etkin yolu ise aşılamadır.
İlimizde 16-11 2009 tarihi itibariyle 6 ay ila 59 ay arası çocukların ve yaş sınırı gözetmeksizin kronik hastalıkları olan risk gruplarının aşılanmasına başlanmıştır.

Bakanlığımız Pandemi Yürütme Kurulu tarafından 1-12-2009 tarih itibariyle 50 yaşına kadar olan vatandaşlarımızın bir kronik hastalıkları bulunmasa bile aşılanabilmelerine karar verilmiştir.
2 Aralık 2009 tarihinden itibaren aşı uygulanacak yaş grubu 6 ay 50 yaş arası sağlıklı kişiler 6 aydan büyük olmak kaydıyla kronik hastalığı olan kişiler ve sağlık personeli şeklindedir.

Ayrıca itfaiye.elektrik su doğal gaz arıza ulaşım iletişim asayiş ve güvenlik hizmetleri gibi günlük hayatın idamesinde önemli görevleri olan meslek grupları ile daha önce risk grubunda olup aşılanmayanlar ve öğrencilerin yaş sınırı gözetilmeksizin aşılarını yaptırabileceklerdir.
Pandemik H1N1 aşısı aile sağlığı merkezlerinde yapılmaktadır.
Vatandaşlarımızın bağlı bulundukları aile hekimlerine başvurmaları halinde aşılarını yaptırabileceklerdir.