Düzce’de kötü örneklerine zaman zaman şahit olunan uyuşturucu vakalarının son bulması amacıyla Düzce Belediyesi bünyesinde oluşturulan Madde Bağımlılığıyla Mücadele Komisyonu çalışmalarını sürdürüyor. Komisyon çalışmalar kapsamında mahalle ve köyleri ziyaret ederek ailelerle eğitim toplantıları yapıyor. Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in de yer aldığı ziyaretlerin dün akşamki durağı Aydınpınar Köyü oldu.

Yetişkinlerden oluşan topluluğa Belediye Başkanı ve konunun uzmanları hitap ederek bilgiler verdi.
Toplantıda konuşan Başkan Keleş, uyuşturucunun son bulması için ciddi projeler yapma kararlığı içerisinde olduklarını söyledi.

Gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtulması belediyeye çok ciddi sorumluluklar düştüğünü ifade eden Keleş, kendi ağır yüklerinin altında bu tür görevlere de yer verdiklerini söyledi. Gençlerin ve çocukların sokaklarda risk taşıdıklarını ifade eden Başkan Keleş koruyucu önlemler paketi geliştirme çağrısı yaptı. Toplumun bilinçlendirilmesi için herkese ulaşacaklarını söyleyen Keleş,  kötü alışkanlıklardan gençleri korumak için hiç olmadığı kadar para harcayacaklarını belirtti.

Keleş, yapmaları gerekenleri sıraladı. Doğruyu gösterecek kişi ve kurumlar bulunması gerektiğini dile getirdi. Eğitimci Hülya Çiçek’te ailelere bilgiler vererek ne gibi adımlar atılması gerektiğini anlattı. Toplantıda Keleş’in yanı sıra belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de hazır bulundu.

Haber:Y.SEVER