Geçtiğimiz aylarda hizmete sokulan 182 Merkezi Hastane Randevu Servisi ile ilgili olarak vatandaşların şikayetleri var. Atatürk Devlet Hastanesi’nden randevu almak için 182’yi arayan vatandaşlar, randevu aldıkları doktorun merkezdeki bina ya da Muncurlu’daki binada mı olduğu yönünde bilgi verilmemesi nedeniyle hastaneler arasında dolaştıklarını ifade etti.

Özellikle köylerden gelen vatandaşlar, Randevu aldıkları doktoru bulmak için önce merkeze geldiklerini, doktorun Muncurlu’da olduğunun söylenmesi üzerine Muncurlu’ya gittiklerini, bazen 4-5 kez otobüs parası vermek zorunda kaldıklarını dile getirdiler. Randevu aldıktan sonra hastasını Düzce’ye getiren bir vatandaş, doktorun Muncurlu’da olduğunu öğrenince, hastasını yeniden alıp Muncurlu’ya götürmenin hem sağlık hem de maddi açıdan külfet olduğunu belirterek, beklemeden hizmet alınması için kurulan bu sistemin hastalara vakit kaybettirdiğini de vurguladılar.

Kendilerine bu uygulamanın genel merkez ile ilgili olduğunun söylendiğini belirten vatandaşlar, bu uygulamaya kolaylık getirilip getirilmeyeceğine dair yetkililerden yardım istiyorlar.

Haber; H. İŞCAN