İlik nakli için  abi Enes'in hazır olduğu  Nisa Nur'un sağlığındaki sessiz bekleyiş sürerken, Akdeniz Üniversitesi ameliyat için Haziran ayına sıra verdi. İlik için abinin hazır oluşu, Nisa Nur ve anne babanın heyecanlı beklemesine neden olurken aile ameliyat sonrası hastanın kontrol ve müdahale için Antalya'da hastaneye yakın bir bölgede ev bulma telaşına girdi.

 

İlik nakli için büyük bir heyecan yaşayan Denizoğlu ailesi 'ne Antalya Akdeniz Üniversitesi'nden haber geldi. Ameliyat Haziran'da Antalya'da Akdeniz Üniversitesi'nde yapılacak Düzce'nin Yukarı Yahyalar köyü'nden 6,5 yaşındaki Nisa Nur, 4,5 yaşından bu yana ortaya çıkan "Akdeniz Anemisi" hastalığını yenmek ve sağlığına kavuşmak için sabırsızlıkla bekliyor.

        

Düzce Sağlık İl Müdürlüğü de hastanın daha iyi şartlarda ve daha rahat bir ortamda sağlığına kavuşabilmesi için ilik naklinin gerçekleştirileceği Antalya Akdeniz Hastanesi'yle irtibata geçerek hastanın durumu hakkında bilgiler aldı. Edinilen bilgiye göre; Akdeniz Hastanesi Nisa Nur için Haziran ayına sıra verdi. Ayrıca ameliyat sonrası hastanın kontrol altında tutulabilmesi için en az 1,5 sene hastaneye yakın bir evde kalması gerektiği de hatırlatılarak konuyla ilgili olarak Antalya'da evini açabilecek “hayırseverlerlerin” arandığı belirtildi..Ahmet ve Gülseren Denizoğlu çifti, kızları Nisa Nur'un daha sağlıklı bir ortamda tedavi edilebilmesi için Antalya'da kalabileceği bir mekan arayışına girdiklerini doğruladı, Pazar günü Antalya'dan dönen Denizoğlu çifti, hastanın ilik nakli için herşeyin hazır olmasına rağmen, hastanın kalabileceği ev bulmakta büyük zorluk yaşadıklarını söylediler..


Öte yandan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ilik nakli için bekleyen Nisa Nur’a yardım için çaba sarf ederken özellikle en az anne ve babasıyla birlikte Nisa Nur'un 1,5 yıla yakın kalabileceği bir evin kirasının karşılanmasının zor olduğu ancak gidiş geliş yol ücretlerinin karşılayabileceği ifade edildi. Şimdi Denizoğlu ailesi Antalya'da evini tahsis edeceği bir hayırsever bekliyor..

Haber;E.TAYHAN