Tarım İl Müdürlüğü bitki koruma ilaçlarını reçete ile satacak. Düzce Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal yaptığı açıklamada 1 Ocak tarihinde yürürlüğe girecek olan Biki Koruma Ürünlerinin reçete ile satılması konusunda bilgi verdi.

Ünal “ Yönetmelik doğrultusunda ilimizde bitki koruma ürünleri ancak reçeteye dayalı olarak satışa sunulacaktır. Bu doğrultuda bitki sağlığı, çevre sağlığı ve insan sağlığına daha duyarlı tarımsal üretim gerçekleştirilecektir. Bu amaçla il merkezinde bitki koruma şubesindeki ziraat mühendisleri ile ilçelerdeki bitki koruma birimlerinde görev yapan ve köylerde sözleşmeli olarak görev yapan ziraat mühendislerine 3 gün süre ile mevzuat, bitki koruma ürünleri, bitki, hastalık ve zaralıların teşhisi ve tedavisi konularında eğitim veriyoruz” dedi.

Ünal, eğitim seminerlerinin ardından eğitimlere katılan mühendis ve teknikerlere sınav yapılacağını ve sınavda başarılı olanlara “bitki koruma ürünleri reçete yazma yetki belgesine” sahip olacaklarını söyledi. Ünal, “1 Ocak tarihten itibaren ancak bu belgeye sahip kişiler tarafından verilen reçeteye bağlı olarak bitkisel mücadele ilacı kullanılacaktır” şeklinde konuştu.