Amaçlarına göre üç gruba ayırdı


Prof. Dr. Arslanoğlu, ilaçları kullanım amaçlarına göre; vücutta eksik olduğu için tamamlayıcı olarak verilen ilaçlar, hastalık nedeniyle ortaya çıkan belirtileri yok eden semptomatik ilaçlar ile doğrudan hastalık mekanizmasını yok eden ilaçlar olmak üzere üç gruba ayırdı.
İşlerin ticari kaygıyla tersine döndü


Prof. Dr. Arslanoğlu, ilaç firmalarının önceleri kârlılık için değil toplum yararına çalıştığını ancak günümüzde işlerin tamamen ticari kaygıyla tersine döndüğünü söyledi. Arslanoğlu, kolesterol düşürücü ilaçların hücreleri tahrip edip, kolesterol sentez mekanizmasına zarar verdiğini belirterek, hastalarımızın bilinçli olmasını, zorunluluk dışında ilaç kullanmamalarını istedi.


Antibiyotiklerin gribe faydası yok


Akılcı ilaç kullanımında hastaların büyük sorumluluğu olduğunun altını çizen Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu, kısa vadede iyileşmek adına, bağışıklık sisteminin işini yapmasına izin vermeyip doğrudan ilaç kullanımına başlanmaması gerektiğini belirtti. Ülkemizde kötüye kullanılan ilaç gruplarının başında antibiyotiklerin geldiğini belirten Prof. Dr. Arslanoğlu, halkımızın grip olduğunda ikincil enfeksiyon oluşmasını beklemeden doğrudan antibiyotiklere sarıldığını, oysa ki antibiyotiklerin gribe karşı bir faydasının olmadığını belirtti. Arslanoğlu gribin tedavisinin, dinlenmek, C vitamini almak, bağışıklık sistemini güçlendirmek, burun tıkanıklığı ve ateş gibi durumlarda semptomatik tedavi uygulayıp, temiz ortam sağlamak olduğunu söyledi.

 

Vücuda dışarıdan vitamin almak yerine...

 


Son olarak vitamin kullanma alışkanlıkları üzerine konuşan Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu, “Vücuda dışarıdan vitamin almak yerine çok çeşitli beslenerek vitamin ihtiyacını karşılamak daha doğrudur. Balık yeterince yenemiyorsa omega-3 takviyesi, yeterince güneşe çıkılamıyorsa ya da cilt kanseri tehlikesi varsa D vitamini takviyesi ve özellikle hastalık halinde C vitamini takviyesi kullanılmalıdır.” dedi.

 

 

Haber;C.Üstüner