İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan ve koruma havzası içine alınan Düzce'de, dere kenarlarında İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından ''İçme suyu havzasıdır. Çöp, moloz, hafriyat dökmek yasaktır'' yazılı tabelalar ile sık sık karşılaşırız.
 Zaman zaman bu uyarı tabelalarının ne kadar dikkate alındığı haber konusu olur, özellikle vatandaşların bu konuda bilinçsiz olduğu eleştirilir. Ancak bugün Yeni Taşköprü köyün’ de yol çalışması yapan ekiplerin, kameraya yansıyan görüntüleri “pes” dedirtti.
Köprü girişinde asfalt çalışması yapan ekipler, önce eski asfaltı kazıyor. Kazınan asfalttan kalan parçaları ise kepçe yardımı ile dere kenarına boşaltıyor. Boşalttığı nokta ise İSKİ’nin tabelasının hemen altı olduğu görülüyor.
Su havzası içinde olan alanlara atık dökülmesinin kesinlikle yasak olduğunu bilinirken, bir kamu kuruluşu personellerinin bu şekilde bilinçsizce davranıp dere kenarına asfalt dökerek yeşili tahrip etmesi yakışmadı.
Görüntülen bu olay sadece vatandaşların değil, kamu kurum ve kuruluşlarının da kuralları dikkate alarak davranması gerektiğini gösterdi.

Haber;İ.KELEŞ