Yarın kurban bayramı pek çok vatandaş dini vecibelerini yerine getirmek amacıyla kurban kesecek. Et tüketimimin artacağı kurban bayramı öncesinde et tüketiminden şeker ve tatlı tüketimine kadar dikkat edilmesi gereken konular hakkında Özel Sivrikaya Hastanesi Acil Servis Hekimi Ahmet Midilli’den bilgiler aldık. Kurban etinin yağ oranı yüksek bir gıda maddesi olduğunu söyleyen Midilli, özellikle diyabet, Hiper tansiyon ve kalp- damar rahatsızlıkları olanların tüketirken dikkatli olmaları gerektiğini konusunda uyarılarda bulundu.

Kurban kesilir kesilmez tüketilmemesi gerektiğini belirten Midilli, “kurban eti sert olduğu için sindirimi zor olur ve mide rahatsızlıklarına neden olabilir. Birinci gün kesilir kesilmez tüketilmemeli ağır ağır tüketilmelidir.” Dedi. Gidilen ev ziyaretlerine mutlaka tatlı ve hamur işi ikramında bulunulacağını ifade eden Midilli, vatandaşların fazla kaçırmadan uygun miktarda yediklerinde herhangi bir sorun yaşamayacaklarını söyledi.

Her Kurban Bayramı’nda acemi kasapların neden olduğu kazalara da dikkat çeken Midilli, kurban kesimini işin ehli insanların yapması gerektiğini söyledi.

Haber; S. KAŞKIR