Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yapılan, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Gençlik Projeleri Destekleme Programı’  olan ‘AŞMAK İÇİN HAREKET’ projesi Düzce’de de hayata geçirildi. Türkiye Beyazay Derneği Düzce Şubesi öncülüğünde Akınlar Mahallesi’ndeki at çiftliğinde Engelli- Engelsiz bireyler, ata bindi.

Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, İl Başkanı Hikmet Keskin ve Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Sebahat Uçar da öğrencilere eşlik etti. Düzce Beyazay Derneği Düzce Şube Başkanı Nurullah Çelebi, bütün dünyada engellileri kaldırmayı hedeflediklerini belirtti ve gelecek projelerini anlattı.

Çelebi,” İşitme engellilerle, engelli engelsiz olarak futbol oynayacağız. Yine birlikte yüzeceğiz. Daha önce rafting yapmıştık. Engelli kavramını kaldıracağız. Zaten çocuklarımızın şimdi yüzüne bakın ne kadar mutlu olduğunu görürsünüz.”dedi.

Daha önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda bulunduğu görevler nedeniyle özellikle engellilere yönelik projelere hakim olan Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de “Bu alanda yapılacak çok işimiz var.”dedi.Etkinliğe katılan Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ise “engelsiz yaşam hayatı” oluşturmak adına ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirtti.Engelli ve engelsiz grupların bir arada spor yapmasını amaçlayan 'Aşmak için hareket' isimli projesi ile hem öğrenciler hem de onlara eşlik edenler keyifli bir gün geçirdi. 

HABER;S.KAŞKIR