Yeşilay Cemiyeti Milli Eğitim Bakanlığı'yla birlikte ortak düzenlediği "Türkiye Bağımlılıkla  Mücadele Eğitim Programı" nın tanıtım toplantısı Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda başladı.

Vali Yardımcıları Hasan Bağcı ve Salih Karabulut  başta olmak üzere çok sayıda daire müdürünün hazır bulunduğu program madde bağımlılığıyla ilgili sinevizyon gösterisiyle başladı..Vali Yardımcısı, Hasan Bağcı, programda yaptığı konuşmada önce rehber öğretmenlerin eğitim programlarının tamamlandığını hatırlattı ve  madde bağımlısı olmamaya özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

 

8 bakanlığın oluşturduğu madde  bağımlılığıyla  mücadele komisyonunda Yeşilay Cemiyeti'nin de yer aldığını belirten Vali Yardımcısı Bağcı :"Mücadele aileden başlar. El ve gönül birliği içinde bağımlılıkla mücadele etmek zorundayız" dedi:

 

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele eğitim komisyonunda Koordinatör Formatör olarak Suna Bediz başkanlığında Tuğba İpek, Nihal Atabaş, Seyhan Özcan ve Burcu Sensor görev alıyor. Programda eğitim çalışmaları hakkında kısa bilgiler veren formatör öğretmenler, eğitimde uygulanacak sistem ve işleyecekleri konular hakkında bilgiler verdiler:

Programın ardından görüşlerine başvurduğumuz Düzce Yeşilay Cemiyeti Başkaın Fatih Yıldırım, programın mahiyeti ve yapılacak eğitimle ilgili bilgiler verdi:

Program konuklara ikramın ardından tamamlandı..Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı çerçevesinde formatör eğitimci olarak görev yapacak eğitimciler yılboyu Düzce'deki okullarda "bağımlılık" hakkında eğitim çalışmaalrıın sürdürecekler    

HABER;E.TAYHAN