Vatandaşların kene ısırmaları sonucu oluşan Kırım Kongo hastalığına karşı dikkatli olmalarını isteyen Sağlık Bakanı Prof Dr Recep Akdağ, kene riskinin şehir merkezlerinden ziyade kırsalda yaşayan vatandaşlar için büyük bir risk oluşturduğuna dikkat çekti.
Kene vakalarının sık görüldüğü bölge ve illerde bire bir eğitim çalışması yapılacağını dile getiren Prof. Dr. Akdağ, "Kene vakaları şehirlerde panik oluştururken, asıl risk grubunda bulunan köylerde vatandaşlar tarafından yeteri kadar ciddiye alınmıyor. Bu konuda yapacağımız eğitim çalışmaları ile vaka sayısını en aza indirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.
Bakan Akdağ ayrıca Sağlık Bakanlığı olarak Erzurum ve Kayseri'de pilot olarak uygulamaya başladıkları Merkezi Hastane Randevu Sistemi uygulamasının altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirterek 2011 yılından itibaren ülke genelinde uygulamanın sürdürüleceğini söyledi.
Vatandaşların 182 numaralı MHRS hattını arayarak gideceği hastane veya kliniği belirleyebileceğini ifade eden Akdağ, sistemin pilot olarak devreye sokulduğu Erzurum ve Kayseri'de başarıyla uygulandığını kaydetti. 2011 yılından itibaren uygulamanın ülke genelinde sürdürüleceğini belirten Akdağ, bu sistemle hem vatandaşa daha kolay sağlık hizmeti verileceğini hem de istihdama önemli ölçüde katkı sağlanabileceğini dile getirdi.