Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye’de 81 ilde kurulu bulunan 195 adet hava kalitesi ölçüm istasyonu sayısının en az 330’a ulaştırılmasını hedeflendiğinin ayrıca ulusal mevzuat ve AB normlarının da bir gereği olarak ölçülen parametre sayısını her istasyonda arttığını ifade etti.

 Yüksek kirlilik potansiyeli olan iller bakanlık tarafından uyarılıyor

Ölçüm istasyonlarından elde ettiği verileri analiz eden Bakanlık, hava kirliliği sorunu yaşanan ve yüksek kirlilik potansiyeli olan illerdeki yetkili kurum ve kuruluşlar ile tüm ilgililere uyarılarda bulunuyor. Çevre ve şehircilik il müdürlüklerine uyarıda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce: “İllerimizde kurulu bulunan 195 adet hava kalitesi ölçüm istasyonu ile hava kalitesini Bakanlıkça anlık olarak takip ediyor ve www.havaizleme.gov.tr web sayfası ile duyuruyoruz. Her bir vatandaşımız soluduğu havanın hava kalitesini bilme hakkına sahiptir. Hava kalitesinin etkin yönetimi amacıyla illerimizi hava kirliliği ve temiz hava kalitesi potansiyeline sahip iller olarak gruplandırıyor ve  hava kirliliği potansiyeli bulunan illerimizden hava kalitesinin iyileştirilmesine yönelik eylem planlarını hayata geçirmelerini talep ediyor ve yazılı olarak tedbirlerin sıklaştırılması yönünde uyarıda bulunuyoruz.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce açıklamalarına şöyle devam etti: “Isınma ihtiyacı ile birlikte yakıt kullanımına bağlı olarak artan hava kirliliğinin kontrolüne yönelik olarak kış sezonu boyunca illerin hava kalitesi durumlarını takip edecek ve ilgili tüm kurumların bu doğrultuda gerekli tedbirleri almaları yönünde uyarılarda bulunmaya devam edeceğiz.”

HABER;C.ÜSTÜNER