Akciğer Hastaları Platformu adına Eğitim-İş İl Temsilcisi Hüseyin Arslan ile beraberindeki topluluk Düzce’nin hava kirliliğini protesto etmek ve yetkilileri uyarmak için valilik önünde basın açıklaması yapmak istedi. Yasak olduğu gerekçesiyle güvenlik güçleri ile topluluk arasında açıklamanın nerede yapılacağına dair bir süre anlaşmazlık yaşandı.



Güvenlik güçleri yasak olması gerekçesiyle topluluğa valilik önünde açıklama izni vermezken Arslan, güvenlik güçlerinin engellemesine tepki gösterdi.

Kısa süreli gerginliğin ardından topluluk açıklamasını Anıtpark önünde yapmaya karar verdi. Eğitim-İş İl Temsilcisi Hüseyin Arslan başta olmak üzere hazırladıkları “Hayaldi Gerçek Oldu, Yeşil Düzce’de Nefes Alamaz Hale Geldik” yazılı pankartı valilik önünde açarak polis kontrolünde Anıtpark’a yürüdü.



Anıtpark önünde pankartlarını açarak basın açıklamasına başlayan Arslan rahatsızlıklarını şöyle ifade etti. Arslan, “Son günlerde ilimizde hava kirliliği had safhaya ulaşmıştır. Öyle ki dışarıda yürümek veya bir işimizi görmek iyice biz akciğer hastaları için imkânsız hale gelmiştir.” dedi.

Arslan durumun çocuklar için daha vahim olduğunu söyledi. Arslan, “Çocukların çoğunlukla üs solunum yolu rahatsızlığı ile hastanelere başvurduğunu biliyoruz. Bu durum polikliniklerdeki yoğunluktan görülüyor. Bu çocuklarımızın çoğu ileriki yıllarında ömürlerin çoğunu bu hava kirliliğinden kaynaklanan hastalıkla geçirmek zorunda kalacak. Bunun dışında sağlıklı insanlarımızda Düzce’de yaşayıp da ben sağlıklılığım diye boşuna sevinmesinler. Bu hava kirliliği bu şekilde devam ederse birkaç yıl içinde onlar da mutlaka solunum hastalıklarına yakalanacak. Bu şekilde giderse 3-5 yıl sonra 300 değil, 3000 yataklı hastanede yapsanız yeterli olmayacak.”ifadelerini kullandı.

Hava kirliliğinde kalitesiz kömür yakımına dikkat çeken Arslan, insanların canlı canlı ölümüne göz yumulduğunu belirtti. Arslan idarecilerin sessiz kalmasını da eleştirdi.

Arslan, “ başta sayın valimiz, belediye başkanı ve milletvekillerinden çıt yok. Sanki bu ilin yöneticileri değiller. Bu olayda gördüğümüz kadarıyla üzerinize düşeni yerine getirmiyorsunuz. Bizlere halkımıza temiz çevre temiz hava yaşam hakkı sağlayacak insanlar gelsin o koltuklara.” dedi.

 

Haber;Y.SEVER