1-7 Mayıs tarihleri arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan "Temiz Çevrem Kampanyası" kampanyasında Düzce Protokolü ile öğrenciler Düzce Belediyesi Kent Park'ta çöp topladı.



Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ertuğrul Durak, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Jandarma Yarbay Ersen Çetin, Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Yusuf Taşhan, daire müdürleri, öğrenciler katıldı.Program, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in Açılış konuşması ile başladı. Başkan Keleş, çevre bilinci üzerinde durdu.

Keleş,” kirlendikten sonra temizlemeyi değil, kirlenmeden temiz tutmayı esas almalıyız.  Bu konu başlığı sadece 1-7 Mayıs’ta hatırlansın istemiyoruz. Her zaman temiz tutalım.  Akçakoca’ya sahile gidiyoruz. Sahil çöplük içinde. Melen’de rafting yapıyoruz, çöpleri görüyoruz. Bazen misafirlerimizin yanında utanıyorum.  Düzce Belediyesi her ay 1 milyon 150 bin TL’yi çöp faaliyetlerine harcıyor. 16, 5 milyonu depolama tesisi için harcadık. Bununla bir belediye yada bunun gibi bir park yapabilirdik.  Kirletmesek koruyabilsek bu para cebimizde kalacak.” dedi.


Konuşmaların ardından Atık Pil toplama yarışmasında dereceye giren okullara hediyeleri takdim edildi. Yarışmanın birincisi Düzce İstiklal anaokulu hediyesini Jandarma Yarbay Ersen Çetin’in, yarışmanın ikincisi Farabi Anadolu lisesi hediyesini Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ertuğrul Durak’ın, yarışmanın üçüncüsü Uzun Mustafa ilkokulu hediyesini Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Yusuf Taşhan’ın elinden aldı.


"Temiz Çevrem Kampanyası"na katılan okulların öğrencileri tarafından yapılan resimler Kent Park girişinde sergilendi.  Sergilenen resimleri gezen protokol ardından eldivenleri takarak Kent Parkta çöp topladı.Protokolün Düzce’nin en temiz parkı olan Kent Park’ta çöp bulmakta zorlandıkları görüldü.



Kentpark’ın bu pırıl pırıl görüntüsü, akıllara sık sık gündeme gelen Kalıcı Konutlarda’ki parkların durumu getirdi.Ortaya çıkan tabloda aynı özen ve bakımın Kalıcı Konutlardaki parklarda da görülmesi gerektiğini ortaya koydu. 

HABER;S.KAŞKIR