Bundan öncede yapılan baz istasyonlarına yapılan tepkileri ekranlara getirmiştik ama bu sefer yapılacak istasyon için Jandarma Çevik Kuvvet ekipleri de seferber oldu. Sancaklar Mahallesi Emiral Caddesi Poyraz Sokak'ta sahibi tarafından baz istasyonu yapılmasına izin verilen arsada çalışmalar başlayınca sokak sakinleri de toplanarak yapılan çalışmalara tepki gösterdi. Vatandaşların tepkisi büyüyünce çalışmaların devam etmesi için olay yerine çevik kuvvet ekipleri de geldi.

Arsasını çalışma yapan firmaya satan arsa sahibi, “Ben firmaya sordum. Bana yapılacak baz istasyonunun bir telefondan daha az zarar verdiğini söylediler. Bende arsa üzerinde baz istasyonu yapılmasına izin verdim. Zaten sağlığa bir zararı olduğunu söyleselerdi izin vermeyecektim. Eğer gerçekten bu durum sağlığa zarar veriyorsa bana bununla ilgili imzalı bir belge getirsinler bende çalışmanın yapılmasına izin vermeyeyim.” derken

Yapılan baz istasyonuna tepki gösteren sokak sakinleri de “Biz artık geceleri sıkıntıdan uyuyamıyoruz. Eğer bu baz istasyonu yapılırsa ciddi sağlık sorunları yaşayacağız. Çocuklarımızın sağlığıyla oynanmasına izin vermeyiz. Baz istasyonunun sokağımıza kurulmasına izin vermiyoruz. Arsa sahibi parasını düşünüyor. İnsanların sağlığını hiçe sayıyor.” ifadelerini kullandı.

Olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri de vatandaşların sakinleşmesi ve dağılmasının ardından çalışmanın yapıldığı alandan ayrıldı.