Her geçen gün büyüyen ve nüfusu artan Düzce’de nöbetçi eczane sayının azlığı vatandaşların tepkisine neden oluyor. Vatandaşlar, akşamları Düzce merkez ve Kalıcı Konutlar olmak üzere sadece 2 tane hizmet veren nöbetçi eczanede sıra beklemekten şikayetçi… Sadece 2 nöbetçi eczanenin hizmet vermesi gecenin bir vakti yada tatil günlerinde acil ilaç almak isteyen özellikle aracı olmayan vatandaşlara büyük sıkıntı yaşatıyor… Nöbetçi eczanelerin yetersizliği nedeniyle vatandaşlar uzun saatler sıra beklemek zorunda kaldıklarını ve sadece 1 deponun bulunması nedeniyle zaman zaman ilaç bulamama sıkıntısı ile karşı karşıya kaldıklarından yakınıyor..
Nöbetçi eczane sıkıntısı ile ilgili bilgi aldığımız Düzce Eczacılar Odası Başkanı Kemal Demir, Düzce’de nöbetçi eczanelerin yoğunluğunu değerlendirdiklerini çok acil bir noktada olmadığını belirtti.

ŞUAN ELZEM DEĞİL!

Demir, “Vatandaşımızın şikayetleri önemli… Onlar bize de geliyor, değerlendiriyoruz. Düzce’de 3 depo vardı, şuanda 1… oda nöbetçi eczanelerin hizmetinde eleman anlamında bazı eczana kalfaları nöbetçi eczanelere hizmet vermek için gidiyorlar. Eleman anlamında da sıkıntıyı bu şekilde açmaya çalıştık. Baktığımız zaman çok yoğun değil. Bazen sistem aksaklığından birikme olabiliyor. Belki 5-10 dakikalık bekleme olabiliyor burada vatandaşlarımızın sabırlı olması gerekiyor. Çok yoğun şikayet varsa tekrar değerlendirebiliriz. Şuan çok elzem noktada değil.”dedi.

İddiaya göre kimileri ise acil yazılan bazı ilaçları nöbetçi eczanede bulunmaması sebebiyle ilacı alamamaktan ve bu noktada eczacı tarafından tedarik edilmemesinden şikayetçi... 



Haber: S. KAŞKIR