Düzce Belediyesi Asar Deresi'ni temizleme çalışmalarına başladı. Derenin ıslah çalışmaları öncelikle, Fevzi Çakmak Mahallesi şehir mezarlığı arkası ile, Cedidiye Mahallesi arasında bulunan bölümde devam ediyor. Geçtiğimiz ay yaşanan sağanak yağışlar sırasında derenin suyunun artması , kanal içine taş, kum ve moloz yığınlarının dolması nedeniyle dere yatağı kirli bir görüntüye sahip olmuştu. Dere yatağında temizleme çalışmaları başlarken, belediyeye ait dozerlerle Asar Deresi'nin içinde biriken çöpler kamyonlara yüklenerek taşınıyor. Dere yatağındaki suyun az olmasına rağmen çalışmalara engel olmaması için suyun akışı kesilerek, kanalın kenarında bulunan duvar dibinden veriliyor. Asar Deresinde yürütülen ıslah çalışmalarına şehir merkezinde devam edilirken, bir yandan da geçtiğimiz aylarda oluşan seller nedeniyle dere içine biriken toprak ve çakıl adacıklarının temizlenmesine uğraşılıyor.

Asar Deresi, Düzce merkezden geçen bölümünde yapılan ıslah çalışmalarının ardından, geri kalan bölümlerinin bakımsızlığı ve çöplük olarak kullanılması nedeniyle sık sık gündeme gelmişti. Özellikle Ağa köyü içinden geçen dere adeta çöplük olarak kullanılıyor. Şehir merkezi sayılan bu bölümde yaşanan görüntü kirliliği, hem insanların sağlığını tehdit ediyor, hemde diğer bölümleri temiz tutulmaya çalışılan ödül almış Asar Deresi'ne yakışmıyor.

Düzce'nin içinden geçen Karaca Deresi'nde de ıslah çalışmaları devam ediyor. Daha önce yaptığı açıklamalarında Asar Deresi ve Karaca Deresi’nde yeniden bir ıslah çalışması yapılacağını bildiren Belediye Başkanı İsmail Bayram, Karaca Deresi için bu yıl 1 Milyon TL ödeneğin hazır olduğunu ve bir araç köprüsü inşaatı ile dere ıslahı çalışmalarına bu yıl başlanacağını söylemişti. Bayram, Asar Deresi’nin ise Doğu kısımlarında ıslah çalışmalarının devam edeceğini belirtmiş , 2010 yılı programına alınmak şartıyla Asar Deresinde önemli çalışmaların yapılacağını açıklamıştı.