Katı Atık Depolama Tesisi de çare olmadı. Yine çöpler gelişigüzel atılarak kolay yol seçildi. Üstelik bu kirlilik Düzce Belediyesi'nin araçları tarafından gerçekleştirildi.

Düzce Belediyesi’ne ait kamyonların Kazukoğlu Mahallesi Tepecik mevkiinde bulunan hafriyat sahasına çöp dökmeleri köylüleri isyan ettirdi: “Tesis varken bu kirlilik niye?”


Mahalleli tepkili: Bunu hak etmiyoruz

Düzce Belediyesi'ne ait kamyonların Düzce’nin farklı bölgelerindeki çöpleri, Düzce’ye büyük umutlarla kazandırılan ve vahşi depolamaya çözüm olması beklenen Katı Atık Depolama Tesisi yerine Kazukoğlu Mahallesi Tepecik mevkiinde bulunan hafriyat sahasına dökmesi mahalleliyi çileden çıkarttı. Mahalle sakinleri çöp kamyonlarının sürücüleri ve Düzce Belediyesi yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerden sonuç alamayınca çöplerin mahalleye verdiği zararın önüne geçebilmek için Haber Merkezimize ulaştı. Hafriyat sahasına çöp dökülmesini istemeyen vatandaşlar, şikâyetlerini dile getirdi.

Mahalle sakinlerinden Ali Aktürk duruma şu sözlerle tepki gösterdi: “Düzce Belediyesi yetkilileri kamyonlarıyla buraya gelerek ‘Hafriyat sahasına gül dalı atıp çukurları dolduracağız’ açıklamasıyla gül dallarıyla birlikte her türlü çöpü buraya döküyor. Çöplerin yaydığı kokudan dolayı mahalleli olarak rahatsız oluyoruz. Özellikle rüzgarlı havalarda mahalleli olarak duramıyoruz. Biz de insanız, biz bu kokuyu duymayı hak etmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çöp alanıysa çöp alanı olarak ilan edilsin'

‘Yaz aylarında dalları burada yakıyorlardı. Hem hava hem de çevre kirliliği oluşuyordu.’ diyerek açıklamalarını sürdüren Aktürk, Düzce Belediyesi yetkilileriyle yaptığı görüşmenin detaylarını paylaştı. Aktürk, “Bize buraya çöp dökmediklerini söylediler. Fakat Düzce Belediyesi'nin çöp kamyonlarını burada yakaladık. Bu rezilliğin hesabını kime soracağız? Köyün hemen yanına bu şekilde bu çöplerin dökülmesi doğru mudur? Burası çöp alanıysa çöp alanı olarak ilan edilsin. Vatandaş çöp alanı olarak bilsin, müdahale etmesin. Biz çöp döken kamyonların önüne çıkarak kanunsuz iş mi yapıyoruz? Bunu bizde bilmiyoruz.” dedi.

Mahallenin Tepecik mevkiinde 150 hanenin olduğunu söyleyen Aktürk, hafriyat sahasından Düzce Belediyesi'nin ve özel şirketlerin yararlandığını aktardı. Mikrofonumuz aracılığıyla Düzce Belediyesi yetkililerine çağrıda bulunan Aktürk, çözüm bulunmasını istedi.

Haber:Y.SEVER