Bir süre önce katı atık tesisi yakınındaki Hasanlar Köyü'nde yaşayan halk, ilaçlama yapmadığı için Düzce Belediyesi'ne tepki göstermiş, Köy Muhtarı İlknur Günal, "Düzce Belediyesi bizi duymadı ama Çilimli Belediyesi duydu" diyerek Düzce Belediyesi'nden bekledikleri ilaçlamanın Çilimli Belediyesi tarafından yapıldığını açıklamıştı. Muhtar Günal, tesis kurulurken "Köyü rahatsız etmeyecek, koku da yaymayacak" şeklinde söz vermesine karşılık sinek ve haşerattan kurtulamadıkları gerekçesiyle Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e sitemlerini dile getirmişti. Bu eleştirilerin üzerinden çok geçmeden Düzce Belediyesi'nden “İnsan ve çevre sağlığını tehdit eden sorunlara karşı önlem alınıyor.” şeklinde bir açıklama yapıldı.

“İnsan sağlığını tehdit eden unsurlara karşı düzenli ilaçlama yapılıyor”

Düzce ili belediyelerinin ve köylerinin evsel atıklarının toplandığı Katı Atık Bertaraf Tesisi'nde yapılan ilaçlama ve çalışma düzenine ilişkin bilgilerin yer aldığı yazılı basın açıklamasında “Düzce Katı Atık Düzenli Depolama sahasında atıkların insan ve çevre sağlığını tehdit eden unsurlarına karşı ilaçlama çalışmaları düzenli olarak yapılıyor. Günlük ortalama 300 ton atık dazemin geçirimsizliği sağlanmış olan Düzce İli Katı Atık Bertaraf Tesisinde denetimli olarak depolanıyor. 1. ve 2. Etap Depolama Alanı, Giriş Kontrol Binası, İdare Binası, 60 tonluk Kantar Ünitesi, Garaj-Atölye Binası, Yangın Suyu Deposu, Trafo Binası, Tekerlek Yıkama Ünitesi, Atık Pil Geçici Depolama Ünitesi, Sızıntı Suyu Dengeleme Havuzu,Saha içi yollar, Himaye çiti ve Aydınlatma Direkleri ile ilgili yönetmeliklere uygun bir şekilde hizmet veren Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'nde düzenli olarak ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor.” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İSKİ Melen Havzası Şefliği tarafından yapılan denetimlerde de Düzce İli Katı Atık Bertaraf tesisinin mevzuata uygun olarak çalıştığının tespit edildiği vurgulandı.

Haber;C.ÜSTÜNER