Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hem hijyen hem de görüntü kirliliğine yol açan çöp konteynerleri için düğmeye bastı. Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre apartmanlar ve sitelerdeki çöp konteynerlerinin yer altına alınması için belediyelerce hazırlanan projelere maddi destek sağlanacak
Konuyla ilgili belediyelerden proje isteyen Bakanlık, onayladığı proje maliyetlerinin yüzde 45’ine nakit destek verecek.
Konteynerlerin kaldırımda yer işgal ettiği ve araçların çarpması sonucu kazalar meydana geldiği belirtilirken,yer altı konteynerleri sayesinde, çöp poşetlerinin etrafa dağılması ya da yayılması gibi kötü görüntülerle karşılaşılmayacağı dile getirildi.

NEDEN YER ALTINA ALINIYOR?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da büyük önem verdiği çöpleri yer altına alma avantajları şöyle sıralanıyor : Hijyeniktir. ? Çöp poşetlerinin kedi köpek gibi hayvanlarca parçalanarak, çöplerin etrafa saçılmasını önler. ? Görüntü kirliliğini ortadan kaldırır. ? Depolama kapasitelerinin fazla olmasından ötürü iş gücünden ve zamandan kazanç sağlar. 



Haber: H. İŞCAN