Akçakoca Öğretmen evi önünde başlayan Yürüyüşe Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, İl Jandarma Komutanı Ramazan Akça, Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Düzce Barosu Başkanı Ali Dilber, Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Akçakoca İlçe Başkanı Dergah Akça, Akçakoca Sakatlar Derneği Başkanı Emin Belli,  yaklaşık 50 engelli ve vatandaşlar katıldı.

Merkez camii karşısında yürüyüşünü tamamlayan engelliler ve vatandaşlar, burada beraber basketbol oynayarak spor yaptı.
Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, yaptığı açıklamada, ‘’Bizim projemizin ana teması, etrafımızı çevrilen ağları, elimizde ki kolumuzda ki bağları, önümüzde ki sıra sıra dağları aşmak için hareket ediyoruz. Pişmek için aşmak için coşmak ve koşmak için hareket lazım. O yüzden diyoruz ki engelli engelsiz demeden birbirimize destek olalım. Birbirimizi anlamaya çalışalım.  Farklılıklarımız dışlamak için değil mutlu olmak için bir gerekçe olsun’ dedi.


Engelli ve engelsizlerin birbirlerini tanımak kaynaşmak için ortak nokta spor olduğunu vurgulayan Ayva‘’ Engelli ve engelsizler birbirlerini tanımamalı birbirlerini hakkında bilgileri olmasını, ne yapalım nasıl yapalım da birbirlerini tanısınlar anlamaya çalışsınlar. Onu da şundan yola çıktık. Faydalı bir etkinlikte buluşsunlar. Bu nasıl olur. Her ikisine de faydalı olan spordur.Her ikisine de faydalı. Engelsiz insanda spor yapsa engelli insan da spor yapsa faydalı olur. Sağlığı için, psikoloji, biyolojisi için. Her ikisine faydalı oluyor. O yüzden de spor yapalım ve birbirimizi tanıyalım. Beraber yürüyelim beraber yüzelim beraber bisiklete binelim. Harekete geçelim ki birbirimize karşı engelleri, soğuklukları, uzaklıkları aşmış olalım ve bu projeyi hayata geçirdik’’ ifadesini kullandı.


Projeye bütün vatandaşların katılmasına davet eden Ayva, ‘’ Engelli engelsiz herkesi davet ediyorum. Spor herkese faydalı.  Üstüne üstelik birbirimizi tanımak da farklılıklarımızı keşfetmek ve faydalanmak var. Herkesi dışlamak değil iç içe olmak istiyoruz’ ’diyerek konuşmasını tamamladı.
Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’de, herkese teşekkür ederek, ‘Engellileri aşmak için hareket ediyoruz’ dedik. Ben insanları engelli ve engelsiz olarak ayırmamın insani olmadığını düşünüyorum.  Asıl engel insanların aklında ve ruhunda olduğunu düşünüyorum. Oraları aştıktan sonra insanın bedenen aşamayacağı hiçbir şey yoktur diyorum’’ dedi.
Program sporun ardından yapılan kahvaltı ile son buldu.