Düzce’de uyuşturucu ile mücadele kapsamında eğitim seminerleri devam ediyor. Son olarak Gölyaka Kuyudüzü Mahallesi’nde Düzce Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğr. Gör.  ve bağımlılık danışmanı Dilek Akkuş tarafından Uyuşturucu ve madde bağımlığı konulu seminer düzenlendi. Kuyudüzü Mahallesi Sosyal Tesisleri’nde yapılan seminere katılan vatandaşlar, bağımlılık danışmanı Akkuş’un verdiği bilgileri dikkatle dinledi.

Madde kullanımının küçük yaşlara kadar düştüğüne dikkat çeken Bağımlılık Danışmanı Akkuş,  ailelere de çocuklarını korumaları için bir takım önerilerde bulundu.

Bir Defada Bile Ölüm Riski Var

Sigara içen gençlerin daha fazla madde bağımlısı olduğuna dikkat çeken Akkuş, “bir kereden bir şey olmaz” algısının yanlışlığına vurgu yaptı.

Akkuş, “Bir kereden çok şey olur. Uçurumun kıyısına gelip, baktığımızda düşeceğini biliyorsunuz değil mi? Oraya çıkıp da bir deneyim mi diyor musun? Demiyorsun. Neden madde kullanımı konusunda bu kadar rahat davranıyor o zaman. Aslında madde kullanımında bir defa da bile ölüm riski var. Örneğin çakmak gazı, tiner, bali… Solumun sistemini bir defada baskılayıp öldürebilecek maddeler.” diye konuştu.

Akkuş, çocuğun yaşadığı çevre, okul ve arkadaş gibi faktörlere dikkat çekti ve ailelerin çocuklarıyla, kaliteli vakit geçirmenin daha fazla önem taşıdığını vurguladı.

Seminer plaket takdimi ile son buldu

Haber;S.KAŞKIR