Her etkinlikte kan bağışı standları kurarak Türkiye’nin kan ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Kızılay, ihtiyacın tamamını tamamını düzenli olarak karşılayabilmek için stratejiler geliştiriyor.

 

Kızılay, bu kapsamda Türkiye’nin kan ihtiyacının tamamını karşılayabilmek için yeni bir kampanya başlatıyor., Gönüllü Bağışçı Davranış Değişikliği Kampanyası adı altında yürütülecek olan  iki aşamalı projede, bir milyon kişinin düzenli olarak kan vermesi hedefleniyor. Ulusal bir seferberlik olarak tasarlanan projenin Düzce ayağı pazartesi günü yapılacak olan basın toplantısı ile başlayacak.

 

Kampanyanın ilk aşamasının sloganı “Kanımızın Yetmemesi  Kanımıza Dokunuyor” olarak belirlendi. Bu aşamada kamu kurumları ve medya kuruluşlarından gönüllü bağış kampanyasının duyurulması için destek istenecek.

 

Haziran ayında başlayacak olan ikinci aşamada ise  slogan “Bir Milyon İyi İnsan Aranıyor” olacak. Kampanyanın halka ulaşmasının sağlanması amacıyla yapılan faaliyetler sürerken, düzenli bağışçılar da kayıt edilecek.

 

Tanıtım Kampanyasının  ikinci dönemi haziran ayının sonunda bitecek. Ancak mümkün olan en büyük düzenli bağışçı sayısına ulaşabilmek için çalışmalar devam edecek.