İl Sağlık Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çırakoğlu, Düzce’de 270 yataklı devlet hastanesinin acil ve polikliniklere gelen hasta sayısına bakıldığında bu yükü kaldıramadığını, fiziki mekan sıkıntısına rağmen en iyi şekilde hizmet yürütülmeye çalışıldığını belirtti.

Hasta çok fiziki mekan yetersiz

“Genel olarak Düzce’nin yükünü Merkezde bulunan devlet hastanesi çekiyor, Düzce’de 3 hastane olarak hizmet veriyoruz. Ortalama polikliniklere günlük gelen hasta sayısı 3 bin 500 ve 4 bini buluyor. Acil servisine gelen hasta sayısı ise 5 bin, 6 bin civarında. 270 yataklı bir Düzce devlet açısından bakıldığı zaman büyük bir yük hasta potansiyeli açısından, fiziki mekan sıkıntısına rağmen bu hizmetleri iyi yürütmeye çalışıyoruz. İnşaatı sıkıntılar içinde devam eden yeni devlet hastanesi bittiği zaman hastaya daha etkin kullanımı olacağı için Düzce çok güzel bir hizmete kavuşacak. İnsanlar beni tanımadığı için ben hastanelere rahat girip çıkabiliyorum, yoğun bakımların durumlarından bahsediyoruz. Biz yönetici olarak çözüm bulmaya çalışıyoruz. En önemli sorunumuz fiziki alan.”

Çırakoğlu, sorunlu bir şekilde ilerlemekte olan yeni devlet hastanesinin 2014 yılı ortalarında bitirileceğini söylerken, yeni hastane ile Düzce’nin rahatlayacağını ifade etti.

2014’ün ortasında bitecek

“Düzce’mizin yaşadığı sıkıntılı deprem dönemini hatırlayınca insan ürperiyor, eskiden daha kötüymüş ama Türkiye şartları düşünüldüğü zaman Avrupa’da ki hastaneleri aratmayacak hastaneler var ama Düzce için bunu söyleyemem. Hastane inşaatını TOKİ takip ediyor, yetkili mühendisle görüştüm 2014’ün ortalarına doğru binanın biteceğini söyledi, o olursa Düzce sağlıkta bayramı yaşayacak. Türkiye’de 4-5 kişinin hasta olarak bir koğuşta yatması şuan söz konusu değil.