Üniversitemizin nice güzel hizmetlerinden biri

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde bugün Tıbbi Onkoloji Tedavi Ünitesi'nin açılışı yapıldı. Açılışa Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Onur Özlü, birimde görevli doktorlar ve hastalar katıldı. Onkoloji ünitesinin açılış kurdelasını "Hayırlı uğurlu olsun" diyerek kesen Rektör Şerifoğlu, "Üniversitemizin şehrimize yapacağı nice güzel hizmetlerden birini daha bugün açıyoruz. Allah inşallah bir çok hastaya şifa vermeyi, onların dertlerine çare olmayı, uzak yollara gitmekten kurtarmayı nasip etsin. Başhekim hocamıza, değerli hekimlerimize, arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

 


Ayda yaklaşık 240 hastaya hizmet verilecek

Ardından konuşan Başhekim Prof. Dr. Onur Özlü ise Onkoloji Ünitesi'nin sadece Düzce'ye değil bölgeye hizmet edeceğini söyledi.


Özlü, "Bugün Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Hemotoloji ve Onkoloji, ayaktan kemoterapi ünitesini açtık. Bu ünite, Düzce ve civarına yaklaşık 400-600 bin kişi barındıran bir bölgeye hizmet verecek. Bu ünitede Onkoloji Uzmanı Doçent Doktor Tuğba Köşk ve Hemotoji Uzmanı arkadaşımız ile birlikte çalışacağız. Hastalarımız bu iki hocamızla temas halinde olacak. Bu ünitede 6 yatak, koltuk var. Bir kemoterapi 3-4 saat sürüyor, günde yaklaşık 12 hasta buradan faydalanacak, ayda yaklaşık 240 hastamıza burada hizmet vereceğiz. Hastanemiz, bir üniversite hastanesi olması nedeniyle bütün branşları içeriyor. Manite tanısı alan hastalarımız oldukça fazla. Kanser hastalarımızın tedavi için başka illere gitme zahmet çekmemesi adına bu birimin açılması büyük önem taşıyor. Rektörlüğümüz, dekanlığımız ve hastanemiz başhekimimliği olarak, doktorların katkılarıyla hizmetlerimize devam edeceğiz."

 



Hastaların üniteye çok fazla ihtiyacı vardı

Başhekim Özlü ayrıca, bir Düzce Üniversitesi Hastanesi'nde bir de Sağlık Bakanlığına bağlı Atatürk Hastanesi'nde Onkoloji Tedavi Ünitesi (ayaklı ünite) olduğunu, fakat şuanda Onkoloji Tedavi Ünitesi hizmetinin bir tek Düzce Üniversitesi Hastanesi'nde verildiğini belirtti. Özlü, "Bölgeyi bırakın, sadece bu hastanede tanı alan ve tedavi gerektiren hastaların bile bu üniteye çok fazla ihtiyacı vardı. Daha önce diğer illere gidiyorlardı. İzmet'e, Sakar'ya gidiyorlardı. Oralarda hizmet görüyorlardı." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Düzce Üniversitesi Rektörü Şerifoğlu, onkoloji biriminin ilk hastaları ile bir süre sohbet ederek, tedavi konusundaki memnuniyetleri hakkında bilgi aldı. Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde onkoloji biriminin hizmete girdiğini öğrenen Düzce'deki hastaların dışında çevre illerden de açıldığı ilk gün tedavi için gelenler olduğu görüldü.

 



Öte yandan klinikten yararlanmak isteyen hastaların ilk olarak Tıbbi Onkoloji Hizmet Birimi bünyesinde hizmet veren poliklinik sekreterliğine başvurması gerekiyor. Poliklinikte değerlendirilen hastalara gerekli tetkik ve tedavileri planlandıktan sonra hasta durumuna göre randevu veriliyor.

 

Haber;F.Yavuz