Düzce'nin doğal güzelliklerinin yanında kültür ve turizm potansiyelleri ile Alternatif Doğa Sporları çeşitliliğinin tanıtılması ve pazarlanması amacıyla, “Düzce Doğa Yürüyüş ve Alternatif Sporları Parkurları” adı altında bir tanıtım kitapçığı hazırlanması çalışmaları devam ediyor.
Hazırlanması çalışmalarına 2009 yılı Aralık ayı içinde başlanan Düzce Doğa Yürüyüş ve Alternatif Sporları kitabı çalışmalarının 2010 yılı ilk toplantısı Düzce Valiliği toplantı salonunda, saat 14.00 da, Düzce Vali Yardımcısı İlhan Turgut, Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Necmi Aksoy’un katılımıyla gerçekleşti. Toplantı öncesi bir konuşma yapan Düzce Vali Yardımcısı İlhan Turgut, ilk toplantıda ele alınan konuların planlama aşamasına taşınarak, konu üzerinde görüş alışverişinde bulunacaklarını belirtti. Vali Yardımcısı İlhan Turgut, İlk belirlemede her ilçeye bir yürüyüş parkurunun yapılmasının düşünüldüğü programın, parkurların uzunluk mesafesi ve konaklama yerleri gibi planlamalarının hazırlıklarının yapıldığını söyledi.

Geniş boyutlu bir çalışmanın yapılacağı kitap için çalışmaların henüz planlama aşamasında olduğunu belirten Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necmi Aksoy, belirlenen parkurların yanında bir koordinasyon zinciri içerisinde yaylaların birbirine bağlanarak oluşturulacak bir zincir halinde ele alınacağını ve çalışmaların çok yönlü olarak devam ettiğini ifade etti.