Her kış öncesi fakir ve kimsesizlerin özlemle beklediği kömürlerin dağıtımı aralıksız devam ediyor..Yetkililerden alınan bilgiyi göre bugüne kadar Düzce merkez ve köylerinde dağıtımı planlanan 5 bin ton kömürün fakir ve kimsesiz ailelere ulaştırılması için başlatılan çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Bu yıl toplam 5 bin ton kömürün kar ve kış gelmeden ihtiyaç sahiplerine dağıtımı için çaba içerisinde olduklarını ifade eden vakıf yetkilileri, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)'ana ait Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli bölgesinde bulunan "Armutçu" Ocağı'ndan alınan kömürlerin dağıtımının aralıksız devam ettiği vurgulandı.

Armutçu Kömürü'nün TTK'nın analiz raporundan çıkan sonuca göre kirleticilik özelliğinin olmadığı vurgulanarak, öncelikle vakıf tarafından onaylanan fakir ve kimsesiz ailelerin yanısıra Şehit Aileleri ve Gazi ailelerini de içine alan bir ihtiyaç listesinin oluşmasının ardından dağıtımının gerçekleştiği ifade edildi.

Düzce merkez ve köylerinde bu yıl 5 bin ton kömürün dağıtımının yapılacağı, bunların 2 bin tonunun bugüne kadar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı öğrenildi. Konuyla ilgili olarak dağıtım çalışmalarına da devam edildiği öğrenildi.

Haber;E.TAYHAN