İl Sağlık Müdürlüğü`nden verilen bilgilerle, kesintinin ardından akan suyun nasıl kullanılacağı hakkında uyarılarda bulunuldu.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden verilen bilgilerle, kesintinin ardından akan suyun nasıl kullanılacağı hakkında uyarılarda bulunuldu. Şebeke suyunun ilk verildiği anda, yetkililerce sürekli dezenfekte edildiği bildirilirken, ilk etapta akan bulanık suyun nasıl kullanılacağının önemli olduğu belirtildi.

Düzce'de son günlerde yaşanan şiddetli yağış nedeni ile oluşan sel ve taşkınlar su kesintisine yol açtı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, meydana gelen kesinti sonucu borularda oluşan kirliliğin, patlak,çatlak ve arızalı yerlerden boruların içine girebileceği, bu kirliliğin gelen suyla birlikte şebekeye karışarak yeni bir tehdit oluşturduğu bildirildi.

Açıklamada şu uyarılara yer verildi: “ Arızalardan dolayı şebeke suyu kesilip bir müddet sonra yeniden şebekeye su verildiğinde muhtemelen ilk etapta su bulanık akacaktır. Bunda korkulacak bir şey yoktur. Çünkü Mahalli yöneticiler suyu şebekeye verdiği ilk anda normalde 0,3-0,5 PPM olan dezenfeksiyon dozunun 1 PMM olarak ayarlamaktadır. Yani normalin 2 katı olan dezenfeksiyon dozu iyi bir koruyucu görevi görmektedir. Bir müddet sonra yetkililerce dezenfeksiyon dozu normale çekilerek sürekli dezenfeksiyona geçilecektir. Ancak ev ve işyeri şartlarında ilk etapta bulanık akan suyu nasıl kullanacağımız konusu önemlidir. Bunun için su berraklaşıncaya kadar muslukları açık bırakmalı en az 15 dakika suyu akıtmalıdır. Suyun berraklaştığını görünce korkusuzca bu suyu kullanabilir. Şayet bulanıklık devam ediyorsa yetkili birimlere haber verilmelidir.