Dönemin Valisi Halil Nimetoğlu tarafından hizmete açılan ve denetimi Çevre Orman Bakanlığı’na ait olan Kent Ormanı kaderine terk edilmiş bekliyor. Yeşili ile bilinen Düzce’de turizm açısından önemli bir mekan olan ve vatandaşların piknik yapmak için kullanması gereken ormanda çöplerden ve büyüyen dikenlerden başka bir şey yok.

Kendini bilmezlerin uğrak mekanı haline gelmiş olan Kent Ormanı’nda neredeyse çöpten ve dikenlerden yürümek bile zor. Kaderine terk edilmiş bir şekilde çöpler içerisinde kalan Kent Ormanı, Düzce’nin doğasına turizmine kazandırılması gerekirken pislik yuvası haline gelmiş. Bakımsızlıktan ve ilgisizlikten dolayı vatandaşların tercih etmediği kent ormanında bira şişelerinden, çöplerden ve çalılardan başka bir şey yok.

Ormanın içerisinde bulunan tuvaletlerin durumu da içler acısı. Bırakın içerisine girmeyi, yanından bile geçmekte zorlanılan tuvaletlerde camlar kırılmış, musluklar çalışmıyor ve her yer pislik içerisinde. Piknik yapmak için tercih edilmeyen Kent Ormanı özellikle geceleri farklı amaçlar için kullanılıyor.

Düzce’nin en çok rağbet gören yeri olması gerekirken kaderi ile baş başa bırakılan bu doğal güzelliğin bir an önce bakıma girmesi ve ağaçların altında çöpler, çalılar yerine insanların olması gerekiyor.

 

Haber; R. BAL